Muzieknieuws

Chef'Special speelt 'You And I' in de 3FM Live Box

foto: still van het optreden
  1. Nieuwschevron right
  2. Chef'Special speelt 'You And I' in de 3FM Live Box

Vriend aan huis Chef'Special was vanmorgen te gast bij Rob & Wijnand. De band geeft op zaterdag 29 april 2023 een jubileumconcert in de Amsterdamse Ziggo Dome, en kwam ter ere van dat nieuws langs in de 3FM Live Box om de nieuwe single 'You And I' te spelen.

15 jaar Chef'Special

Chef'Special bestaat dit jaar 15 jaar en dat vieren ze volgend jaar met een concert in de Ziggo Dome. De Haarlemse band trapte zijn jubileum onlangs al af met de nieuwe single 'You And I', waarin de groep terugblikt op vijftien jaar Chef'Special.

Met Wijnand bespreekt zanger Joshua Nolet de plannen voor deze jubileumshow. Want hoewel ze bijna een kast hebben moeten bijbouwen voor alle 3FM Awards die de band heeft gewonnen (het is bijna meubilair geworden), heerst er de nodige spanning. "Het voelt ook helemaal niet logisch de Ziggo Dome, het is fucking spannend. Alles is veranderd het afgelopen jaar, en het feit dat we er nog steeds zijn is heel bijzonder."

Het jubileumfeestje van Chef'Special is een paar weken geleden al afgetrapt met de release van 'You And I'. Het nummer gaat over alle mensen die impact op je hebben gehad, maar die nu niet meer in je leven zijn. "We wilden vieren wat die mensen hebben bijgedragen aan je leven. Ook al zijn ze niet meer bij je."

Check het optreden in de 3FM Live Box hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet eerder uitgebrachte nummers

Chef'Special is van plan om voor het jubileumconcert diep in de archieven te duiken. En dat terwijl ze vorig jaar met 'Afraid Of The Dark' nog de grootste hit uit hun carrière scoorden. "Het is echt een celebration dat we dit al die jaren samen mogen doen. We gaan ook echt proberen om die hele 15 jaar door te spitten, om te kijken wat we allemaal nog kunnen spelen. We willen ook wat nummers spelen van voordat we ons eerste album uitbrachten en die het album misschien niet hebben gered", licht Nolet toe. "We hebben nog allemaal demo's van half afgemaakte songs uit de tijd dat we alle surfcamps afgingen om te jammen. We duiken daar nu in om te kijken of er nog iets vets tussen zit dat we live kunnen spelen."

Gasten

Wat er op de planning staat voor het concert is nog een verrassing, maar er zullen in ieder geval genoeg gasten aanwezig zijn. "Zo zijn er bij ons in 15 jaar de nodige mensen gekomen en gegaan. We koesteren wat we met hen hebben gedeeld en daarom zullen ze erbij zijn."

Chef'Special staat zaterdag 29 april 2023 in de Ziggo Dome in Amsterdam om het 15-jarig jubileum te vieren. De kaartverkoop gaat maandag 10 oktober van start.

Ster advertentie
Ster advertentie