Muzieknieuws
NTR

Boygenius stopt er even mee. Dit is waarom de band zo belangrijk is

foto: FRANCIS SPECKER/CBS VIA GETTY
  1. Nieuwschevron right
  2. Boygenius stopt er even mee. Dit is waarom de band zo belangrijk is

Met fans over de hele wereld en sinds vorige week 3 Grammy’s op hun naam is Boygenius het meest iconische rocktrio van het moment. Gaat er bij jou nu een wenkbrauw omhoog en denk je boy- wie? Die boot heb ik gemist. Geen zorgen, want het is nooit te laat om fan te worden van je favoriete nieuwe band!

Lucy Dacus, Phoebe Bridgers en Julien Baker hebben een fantastisch 2023 gehad. Deze drie ijzersterke singer-songwriters vormen samen een unieke band die wordt aangedreven door de kracht van vriendschap. En wat is er leuker dan met je besties muziek maken?

6 jaar geleden kwam boygenius uit het niets met een EP vol tijdloze nummers.
Om daarna weer te verdwijnen. Ze werkten alledrie aan hun solomateriaal… Tot vorig jaar. Ze keerden terug met the record. Een album vol harde rocknummers, breekbare ballads en poëtische lyrics. En ineens waren alle ogen en oren op boygenius gericht. Taylor Swift en Hayley Williams zijn fan. Kristen Stewart heeft zelfs hun videoclip gemaakt! En dan zijn die Grammy wins echt de kers op de taart. Ze kregen een award voor beste rock nummer, beste rock performance en beste alternatieve album.

Naast alle lof vanuit de muziekwereld zijn ze het afgelopen jaar ook gegroeid als echte queer iconen. Ze zingen over queer liefde en ze tonen maar al te graag hun liefde voor elkaar op het podium. Ze staan nu op het meest succesvolle punt in hun carrière. Dan ga je je afvragen: Wat is de volgende stap? Tijdens een optreden in L.A. kondigden ze aan dat de stekker even uit boygenius gaat. Iedereen in shock, maar voor de boys was dat vanaf het begin al het doel. Het album is er, de shows zijn gespeeld. En dat was het belangrijkste.

Nu willen ze gewoon even iets anders. Het is niet de eerste keer dat de groep verdwijnt voor onbepaalde tijd. Grote kans ze terugkeren, maar wanneer, dat is een andere vraag. Gelukkig laten ze ons achter met tientallen prachtige liedjes. Van stevige gitaar bangers tot kleine folkliedjes.

In dat topjaar 2023 speelde boygenius welgeteld één keer in Nederland: op Lowlands. Luisteraar Marit was erbij en draagt tot op vandaag een stukje boygenius met zich mee. Na de show vond ze twee plectrums die de band tijdens de show in het publiek gooiden. Ze vertelt bij Vera On Track wat de show voor haar zo onvergetelijk maakte.

Luister hier de volledige boygenius-special bij Vera On Track:

Ster advertentie
Ster advertentie