Muzieknieuws
NTR

Maak kennis met Bleachers: de band van superproducer Jack Antonoff!

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Maak kennis met Bleachers: de band van superproducer Jack Antonoff!

Je hebt hem misschien nog niet horen zingen, maar je hoorde zijn muziek vast al! jack Antonoff produceerde muziek voor o.a. The 1975, Lana Del Rey en Taylor Swift. Nu is Jack terug met zijn eigen band: Bleachers voor hun vierde album. 3FM-dj Vera Siemons sprak hem over de belangrijkste keerpunten in zijn carrière, zijn vriendschap met Lana Del Rey, en natuurlijk hoe je een perfect popliedje schrijft.

3FM-dj Vera Siemons sprak Jack Antonoff voor het laatst in 2021. Sindsdien is er een hoop veranderd. Jack is ondertussen getrouwd, werkte mee aan de meest succesvolle albums van het moment en hij won onlangs nog zijn derde Grammy op rij voor beste producer.

Zijn vierde album met Bleachers is ook zijn meest persoonlijke met liedjes over zijn vrouw en doorgaan met je leven nadat je iemand dierbaar bent verloren.

Het begin van een goede songtekst zit hem volgens Jack in de kleinste, meest banale details, maar als je een liedje schrijft, moet je vooral het gevoel hebben dat je iets van de daken wilt schreeuwen. Zelfs als je niet helemaal weet waarom. Maar je moet er ook lol mee hebben: "If you’re writing and you can make yourself laugh, you know you have something good."

Bleachers is ook het eerste album dat Jack uitbrengt bij Dirty Hit: het label van The 1975, waar Jack ook nummers voor heeft geproduceerd. Een klein label bevalt hem wel: "Being on a smaller label with a smaller team that is more like how I actually thrive best."

En goed nieuws: Jack verklapte tijdens het interview dat hij in september naar Nederland komt!
Het volledige interview kun je hier bekijken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00 uur tot 22:00 uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie