Muzieknieuws
NTR

Robin Kester is het voorprogramma van Muse: “Zij spelen arena’s plat, voor ons is het: “Wow, Carré!”

foto: Adriaan Pels
  1. Nieuwschevron right
  2. Robin Kester is het voorprogramma van Muse: “Zij spelen arena’s plat, voor ons is het: “Wow, Carré!”

De Nederlandse muzikant en songwriter Robin Kester stond afgelopen zondag in het voorprogramma van Muse in Carré. Vera spreekt haar over haar ervaring en hoe ze op dat podium terecht is gekomen.

Eerder deze maand bracht Robin Kester nog haar nieuwe single ‘Fries and Ice Cream’ uit en stond ze in het voorprogramma van Moss. Bij 3FM is ze al meermaals te gast geweest in de livebox, maar afgelopen weekend ruilde ze deze intieme setting in voor een uitverkocht Carré als voorprogramma van Muse. 3FM-dj Vera Siemons spreekt Robin als ze net van het podium af komt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wow, Carré!

In eerste instantie voelde Robin zich best geïntimideerd door de Muse-fans die bij aankomst al voor de deur stonden te wachten: ‘Maar, als je dan eenmaal op dat podium staat… Vanaf dat podium ziet het er weer heel anders uit en voelt het bijna knus. Dat was echt heel cool.’ En hoewel het knus aanvoelde, blijft het natuurlijk wel gewoon een uitverkocht Carré: ‘Ineens besef je het. Dan kijk je omhoog en dan zie je gewoon die mooie lichten… Muse speelt natuurlijk de arena’s plat, maar voor ons was het echt: “Wow, Carré!”’.

Uitgekozen door Matt Bellamy

Op het eerste gezicht lijkt het contrast tussen de rustige, dromerige muziek van Robin, en de snoeiharde gitaren van Muse best groot, zo merkt ook Vera op. Hoe is de zangeres dan toch op het podium gekomen? Robin vertelt: ‘De boeker had gezegd dat Matt Bellamy zelf zijn support-acts uitzoekt. Misschien dat hij online mijn muziek heeft gecheckt en omdat ik best een beetje in die dystopische hoek zit met ‘This Is Not A Democracy’... Maar, misschien dacht ie gewoon: leuk voor de afwisseling. Ik weet het niet, ik zal het ‘m straks vragen.’

Voor zo’n show moeten natuurlijk ook de nodige voorbereidingen getroffen worden, zo mocht Robin bijvoorbeeld absoluut niet met een gehele band het podium betreden. Ben je nou benieuwd wat er nou allemaal nog meer bij komt kijken? Bekijk dan het gehele fragment uit de uitzending van Vera On Track.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten.

Ster advertentie
Ster advertentie