Muzieknieuws

Gorillaz brengt nieuwe track 'Cracker Island' uit met Thundercat

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Gorillaz brengt nieuwe track 'Cracker Island' uit met Thundercat

Het wachten op nieuwe muziek van Gorillaz is na 7 jaar definitief voorbij. Afgelopen jaar bracht de band nog de EP Meanwhile EP uit en nu zijn ze alweer terug met een gloednieuwe track. Het is weer een typische Gorillaz sound maar dit keer in samenwerking met Thundercat. En die combinatie smaakt naar meer, want het is een heerlijke track geworden!

'Cracker Island'

De track is er weer een zoals we die gewend zijn van Gorillaz. De band heeft samengewerkt met bassist en tweevoudig Grammy-winnaar Thundercat. En die baslijn is ook zeker goed terug te vinden. Hij wordt versterkt door herkenbare synths en de bekende stem van leadzanger Damon Albarn. Benieuwd hoe die klinkt? Luister 'm hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gorillaz

De Britse band zal aankomende zomer ook in Nederland te vinden zijn op Down The Rabbit Hole. Hier zullen ze het album dat in 2020 uitkwam Song Machine, Season One: Strange Timez’ en hun nieuwste ep Meanwhile voor het eerst live performen. De mix van funk, hiphop en spacy electropop zorgt waarschijnlijk voor een bom aan energie en een publiek dat volledig uit z'n plaat kan gaan. Dat belooft een flink feestje te worden!

Ster advertentie
Ster advertentie