Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Eendagsvliegen helpen debutanten aan hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Eendagsvliegen helpen debutanten aan hit

Ze stonden op één hit in de Mega Top 50. Nu pakken ze hun tweede, met dank aan de debutanten.

#39: Thomas Azier - 'Gold'

Ja, Thomas Azier scoort ook zijn tweede hit, maar doet dat helemaal in zijn eentje. 'Talk To Me' was eind vorig jaar het debuuthitje. Die Megahit bereikte in december de 38e plaats. Dit keer doet Azier het op eigen kracht en staat hij al bijna net zo hoog met 'Gold'. De man uit het altijd bruisende Oldeberkoop komt in mei met zijn tweede album, waarop deze track te vinden zal zijn. Azier is inmiddels al een tijdje weg uit Friesland en koos de afgelopen jaren domicilie in achtereenvolgens Berlijn en Parijs. Ook maakte hij muziek samen met de Belg Stromae. Zo schreef Thomas mee aan het nummer 'Ta Fête', waarmee Stromae in 2014 de 26e plaats bereikte.

#34: Luis Fonsi & Daddy Yankee - 'Despacito'

Hè wat kriebelt daar nou? O, dat is Luis! Om Luis Fonsi uit Puerto Rico een nieuw talent te noemen is een beetje uit de richting, want hij is al 38 jaar en verkocht al zo’n 3 miljoen albums. Maar goed, wij kenden hem in de Mega Top 50 nog niet. Fonsi is niet z’n achternaam trouwens, maar z’n tweede voornaam. Voluit heet hij Luis Alfonso Rodriguez López-Cepero. Zeg maar Luis dus…
Luis Fonsi is niet de eerste Puerto Ricaan die een hit scoort trouwens, want twaalf jaar geleden stond Daddy Yankee al in de Mega Top 50 met 'Gasolina'. En wat denk je: Daddy Yankee is ook te horen op deze hit van Luis! Wij hebben ‘m twaalf jaar niet gezien, maar in de Spaanstalige landen is Daddy altijd bloedpopulair gebleven; hij verkocht al zo’n 18 miljoen albums… Luis Fonsi zorgt er deze week voor dat Daddy Yankee in de Mega Top 50 geen eendagsvlieg meer is.

#47: Fresku & Mocromaniac - 'Witlof'

Nog maar een stukje Nederhop, in de slipstream van Boef. Fresku en MocroManiac bepleiten het belang van gezonde voeding op hun nieuwe hit 'Witlof'. Je hoort ze rappen over de rijkdom aan vitamine A, B en C en foliumzuur, over het gunstige effect op de darmflora en een gezonde zwangerschap en over het vochtafdrijvende vermogen van deze groente. Bovendien benadrukken de rappers dat witlof bijna geen calorieën bevat. Nee, geintje natuurlijk. Onder andere Frank de Boer, Ludo Sanders (die van GTST, ja), Halina Reijn, Georgina Verbaan en het onderwerp discriminatie komen aan bod in 'Witlof'. "Zoveel witlof dat ik bijna blank wordt, Fresku is de Hema-worst in je stamppot." Woordkunstenaartje, hoor, die Fresku.
Ster advertentie
Ster advertentie