Mega Top 30 (AVROTROS)

Kanye West loopt weer #1 mis in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Kanye West loopt weer #1 mis in Album Top 100
Geen nummer 1 voor Kanye West in de Album Top 100. De lijst wordt voor de achtste week aangevoerd door Lil Kleine met WOP!.
Sinds Lil Kleine op 19 maart de eerste plaats heroverde op Anouk, begint hij elke week met een achterstand. Een andere act (drie keer André Hazes Jr., the Last Shadow Puppets en Anouk) voert dan de voorlopige Album Top 100 aan. Vervolgens neemt Kleine op woensdag (tweede pijlmoment in de week) de leiding over en geeft die niet meer uit handen. Gevolg: al vijf weken lukt het geen andere act om de hegemonie van Kleine te doorbreken.

Streaming

Dit komt voornamelijk omdat die andere acts weinig of niet actief zijn op de streamplatforms. Dit in tegenstelling tot Lil Kleine, die het juist van de streams moet hebben. Nu al voor de achtste week in totaal. We zijn benieuwd hoelang WOP! nog op #1 zal staan. Wellicht komt de nieuwe #1 wel uit een heel onverwachte hoek.

Kanye West pas op 8

In navolging van Noorwegen, knalt The Life Of Pablo van Kanye West ook in de Amerikaanse albumlijst binnen op de eerste plaats, waarmee hij daar zijn zevende #1-album scoort. Bij ons blijft het ook met The Life Of Pablo (binnen op de achtste plaats) dromen van een eerste plaats, want hoger dan een derde plek kwam West bij ons nog niet. Dat was in 2011 met Watch The Throne, dat hij samen maakte met Jay-Z.
In februari, toen The Life Of Pablo alleen uit was op Tidal, de streamingdienst voor en door artiesten, verklaarde West nog dat het nooit beschikbaar zou komen via Apple. Maar zeg nooit nooit … Want naast de 250 miljoen streams werd het album ook meer dan 500.000 keer illegaal gedownload. Uiteindelijk koos hij dus eieren voor zijn geld, door het album alsnog beschikbaar te stellen via onder andere Spotify. Alleen (veel) te laat.
De beste Kanye plaatst geen video's op YouTube, daarom check je hieronder zijn hele album in Spotify.

Andere binnenkomers

#2 Jeffrey Heesen: Intens
#15 Deftones: Gore
#22 The Lumineers: Cleopatra
#30 Max Meser: Change
#54 Nederpop - Alquin
#57 M83: Junk
#67 Nederpop - Jumping Jewels
#68 Nederpop - George Baker Selection
#71 Ben Harper & The Innocent Criminals: Call It What It Is
#77 Nederpop - Les Baroques
#89 All Saints: Red Flag
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie