Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Nieuwelingen laten van zich horen in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwelingen laten van zich horen in Mega Top 50

Twee van de vijf nieuwe binnenkomers kennen we nog niet zo goed. Daarom stellen we ze even voor.

#42: THE AMAZONS - 'IN MY MIND'

Zo dat knalt er stevig in! De 3FM Megahit van de afgelopen week is van de Britse band The Amazons, afkomstig uit het Zuid-Engelse Reading, een stad net buiten Londen. Het viertal (zanger Matt Thomson, gitarist Chris Alderton, bassist Elliott Briggs en drummer Joe Emmett) bracht vorig jaar al twee singles uit, maar die verschenen niet op onze radar. Met 'In My Mind' beleven ze hun internationale doorbraak.
Best bijzonder dat een groep heren zich vernoemt naar een groep vrouwen; Amazons zijn namelijk vrouwelijke paardrijders. Andere mannenbands die dat in het verleden ook al deden waren bijvoorbeeld Twisted Sister en Barenaked Ladies.

#47: JAX JONES & RAYE - 'YOU DON'T KNOW ME'

De onderste nieuwkomer in de Mega Top 50 deze week is de Britse zanger Timucin Fabian Kwong Wah Aluo. Dat bekt wat lastig, dus koos hij als artiest voor de naam Jax Jones. Hè hè, dat kunnen we tenminste onthouden! Zijn tweede hit - hij stond al een keertje in de lijst met 'I Got U' van Duke Dumont - scoort hij samen met zangeres Rachel Keen, die zichzelf dan weer afkort tot Raye.
Raye stond vorig jaar precies één weekje in de Mega Top 50, op 'By Your Side' van Jonas Blue. Die kwam begin december niet verder dan plaats 45. Hopelijk vergaat het haar beter op 'You Don’t Know Me'. De track behaalde al de bovenste tien in Groot-Brittannië, dus dat zou goed moeten komen
Ster advertentie
Ster advertentie