Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Met 'Quarter Past Midnight' scoort Bastille wéér een hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Met 'Quarter Past Midnight' scoort Bastille wéér een hit

Bastille staat voor de achtste keer in de Mega Top 50. Met 'Quarter Past Midnight' komt de Britse band net onder de helft binnen op nummer 27.

Volhouders en hitjes

Bastille heeft zich inmiddels gespecialiseerd in het afwisselen van lange volhouders met minieme hitjes. De Britse band scoort met 'Quarter Past Midnight' hun achtste hit. Met de vier langst genoteerde hits stonden de heren maar liefst 93 weken lang in de Mega Top 50. De drie kleinste hits hielden het samen slechts negen weken uit…

14 juli

Een vat vol tegenstellingen dus, deze groep rond zanger Dan Smith. Smith is trouwens jarig op 14 juli, de nationale feestdag in Frankrijk. Op die dag herdenken de Fransen de bestorming van de gevangenis de Bastille, wat het beginpunt van de Franse revolutie betekende. Die dag wordt in Engeland Bastille Day genoemd; het was een leraar die de kleine Dan Smith daarom op zijn verjaardag deze bijnaam bezorgde.

'Quarter Past Midnight'

Frontman Dan over de track: "It's about trying to capture that moment of a night out. Some people are gonna go home, for some this is just the beginning. I wanted to try and capture that sense of excitement, and that rush. It’s way easier to escape in the night time, there’s a parallel universe that exists."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie