Mega Top 30 (AVROTROS)

Succes-dj Avicii stopt nog dit jaar met optreden

  1. Nieuwschevron right
  2. Succes-dj Avicii stopt nog dit jaar met optreden
Een nieuwtje uit onverwachte hoek: Avicii stopt met optreden. Dit jaar staat hij voor het laatst op het podium.
Hij wil zijn manier van leven aanpassen, zo meldt Avicii op zijn eigen website. De Zweedse dj maakte in een verklaring bekend dat hij in 2016 zijn laatste optredens geeft. Tim Bergling, zoals hij echt heet, kampt al een aantal jaar met vermoeidheid. In 2015 moest hij meerdere optredens afzeggen omdat hij de drukte van het touren en het maken van nieuwe muziek niet aankon. Avicii stond in 2015 op de zevende positie in de lijst van beste dj's ter wereld.

Never say never...

'One part of me can never say never, I could be back ...but I won’t be right back.' Zo eindigt Avicii zijn betoog op zijn website. Dit jaar geeft hij dus (voorlopig?) zijn laatste shows. De dj verzekert dat hij er het beste van gaat maken: 'Let’s make them go out with a bang!'

Van 'Bromance' tot 'Wake Me Up!'

In de zomer van 2010 maakten we in Nederland kennis met Avicii. Alhoewel, hij deed dat toen nog onder de naam Tim Berg. Met 'Bromance' stond de toen 20-jarige dj op de derde plek in de Mega Top 50. In de jaren daarna had hij nog zes andere top 10-hits te pakken in de lijst: 'Waiting For Love' (#7), 'I Could Be The One' (#6, met Nicky Romero), 'Levels' (#4), 'Addicted To You' (#3) en de nummer 1-hits 'Hey Brother' en 'Wake Me Up!'. Op die laatste werkte hij samen met zanger Aloe Blacc en stond hij in de zomer van 2013 liefst twaalf weken op 1.

Avicii Top 15

Daarnaast werkte de Zweed ook nog samen met onder anderen Robbie Williams ('The Days') en Lenny Kravitz ('Superlove'). Check hieronder al zijn hits uit de Mega Top 50: de Avicii Top 15.

Ster advertentie
Ster advertentie