Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Mega Top 50: nieuwkomers week 37

  1. Nieuwschevron right
  2. Mega Top 50: nieuwkomers week 37

Debutanten, oude bekenden en een binnenkomer in het linkerrijtje. De vier nieuwkomers in de Mega Top 50 check je hier.

#14: SIA & KENDRICK LAMAR - 'THE GREATEST'

Sia maakt met 'The Greatest' haar eerste dozijn Mega Top 50-hits vol. Die serie begon al in 2001, maar tussen haar eerste en tweede hit zaten zeven jaar radiostilte. Het ging pas echt goed in 2011, toen ze samen met David Guetta de tweede plaats bereikte met 'Titanium'. Die prestatie evenaarde ze eerder dit jaar met 'Cheap Thrills', een track die deze week nog altijd op 38 genoteerd staat.
Kendrick Lamar heeft een heel wat minder indrukwekkende staat van dienst. Vorig jaar had hij met 'King Kunta' (32e plaats) en 'Bad Blood' (25e plaats) twee hitjes, dus met 'The Greatest' scoort Kendrick zijn grootste Mega Top 50-hit.

#40: LADY GAGA - 'PERFECT ILLUSION'

Vergane glorie of eerherstel? Tussen 2009 en 2011 was Lady Gaga het middelpunt van het universum, met de nummer 1-hits 'Poker Face' en 'Born This Way' als mijlpalen. Daarna ging het hitparadetechnisch gezien snel bergafwaarts met de Lady. Haar laatste twee noteringen dateren alweer van november 2013 en stonden beide slechts één week genoteerd. 'Perfect Illusion' moet Lady Gaga weer op de weg terug brengen. De track is de voorloper van haar nieuwe album, Joanne, dat volgende maand gaat verschijnen.

#44: LÅPSLEY - 'OPERATOR (DJ KOZE REMIX)'

Holly Lapsley Fletcher, zo heet deze twintigjarige Britse zangeres voluit, maar ze noemt zich kortweg Låpsley. Het is de meisjesnaam van haar moeder, maar dan met een Zweeds bolletje op de a, om het interessant te doen lijken. Die afgelopen twee jaar bracht ze al een stapeltje singles uit, maar die werden het allemaal niet. Met 'Operator' breekt ze nu door. En dat heeft ze mede te danken aan DJ Koze, die er een fraaie remix van maakte.

#50: KINGS OF LEON - 'WASTE A MOMENT'

Drie jaar weggeweest en deze week een comeback maken. Lady Gaga kan dat, maar Kings Of Leon kunnen dat ook. Met 'Wait For Me' kwamen ze exact drie jaar geleden de Mega Top 50 binnen, maar dat bleek hun laatste wapenfeit te zijn tot nu toe. Maar ze zijn er weer, en “Waste A Moment” zet de mannen weer in de spotlights. De track is de voorloper van het nieuwe Kings Of Leon-album, dat over een maand verschijnt en WALLS gaat heten. En dat staat dan weer voor We Are Like Love Songs.
De drie broers en neef Followill staan bij deze voor de twaalfde keer in de Mega Top 50, maar daar zijn wel twee noteringen bij voor 'Use Somebody' (een hit in 2009 en 2010) en zelfs drie noteringen voor 'Sex On Fire' (een hit in 2008, in de zomer van 2011 en eind 2011).
Ster advertentie
Ster advertentie