Mega Top 30 (AVROTROS)

Lil' Kleine met streamrecord op #1 in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Lil' Kleine met streamrecord op #1 in Album Top 100

Lil' Kleine is met zijn album WOP! op 1 binnen gekomen in de Album Top 100. En hoe: hij verkoopt vijf keer zo veel als Adele.

Al na één dag waren de nummers van het album WOP! van Lil’ Kleine meer dan 1,5 miljoen keer gestreamd. Na één week staat de teller boven de 9 miljoen. Een #1-positie in de Album Top 100 kon hem dan ook niet meer ontgaan. Met die 1,5 miljoen streams op één dag voor WOP!, verbreekt Lil’ Kleine het vorige record van Evenwicht van Marco Borsato, dat in november 530.000 keer werd gestreamd.

Liefde en vriendschap

Na het succes vorig jaar met het album New Wave, dat onder andere de #1-hit ‘Drank & Drugs’ opleverde, trokken Lil’ Kleine, Ronnie Flex en producer Jack $hirak zich een tijdje terug in een bungalowpark om te werken aan het eerste album van Kleine, WOP!. Volgens Jorik Scholten, alias Lil’ Kleine, gaat het album over het moment in ons leven nu, over liefde en vriendschap.

Veel Ronnie Flex

Hoewel Ronnie Flex op elke track is te horen, is het een album van Kleine geworden. Flex komt dit najaar met zijn album, waarop Kleine dan weer te horen zal zijn. Naast Ronnie Flex is SFB rapper Frenna ook nog te horen op WOP! Een belangrijk deel van de crew van New Wave zal ook te horen zijn tijdens het concert dat Flex op 17 juni geeft in Ahoy in Rotterdam. Kleine is dan al twee maanden klaar met zijn huidige TOPDOWN-tour, waaraan natuurlijk Flex ook meewerkt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere binnenkomers

#58 Snarky Puppy: Family Dinner Volume Two

Family Dinner Volume Two, het tiende studioalbum van de Amerikaanse jazz fusion band Snarky Puppy, is de opvolger van Family Dinner Volume One uit 2013. Van de opnames, die in februari 2015 plaatsvonden van Volume Two is ook een film gemaakt, waarin onder andere David Crosby, Salif Keita en Laura Mvula hun opwachting maken.
Afgelopen zondagnacht mocht Snarky Puppy samen met het Metropole Orkest een Grammy Award in ontvangst nemen voor het album Sylva in de categorie ‘beste hedendaagse instrumentale album’. De groep had het album in 2014 in het Energiehuis in Dordrecht opgenomen met het Metropole Orkest, voor wie het de derde Grammy Award is. Het album Sylva komt deze week binnen op #20, vier plaatsen hoger dan het in 2015 kwam.

#66 Kula Shaker: K 2.0

Precies twintig jaar geleden, in 1996, verscheen K, het debuutalbum van de Britse psychedelische rockband Kula Shaker, dat in eigen land de eerste plaats bereikte en bij ons tot #22 kwam. Na het album Peasants, Pigs & Astronauts (#63 in 1999), viel de groep uiteen. In 2004 pakte de groep de draad weer op en bracht sindsdien twee albums uit. K 2.0 is hun vijfde album en verschijnt vijf jaar na Pilgrims Progress.

#68 Ronan Keating: Time Of My Life

Wat One Direction nu is, was het Ierse Boyzone in het tweede deel van de jaren ’90: een zeer populaire boyband. In ons land scoorde de groep dertien singlehits waaronder de #1-hit ‘No Matter What’ en zes albums, met een #1-notering voor Where We Belong, beide in 1998. Het jaar daarop bracht Ronan Keating, het boegbeeld van de groep, zijn eerste solosingle uit ‘When You Say Nothing At All’, dat wereldwijd een groot succes werd. Ook de andere leden hadden soloaspiraties en in 2000 besloten ze een time-out te nemen. Pas in 2008 pakte de groep de draad weer op en hoopt in 2018 het 25-jarig bestaan te vieren. Dat wordt dan wel zonder Stephen Gately, want hij overleed in 2009 aan de gevolgen van vocht in de longen. Time Of My Life is het tiende soloalbum van Ronan Keating.

#82 Future: Evol

Future (Nayvadius Wilburn uit Atlanta, Georgia) is zeer productief. Vorig jaar bracht hij drie mixtapes uit en het album DS2 (#95). Ook maakte hij vorig jaar met zanger Drake het album What A Time To Be Alive (#9). Half januari was er de mixtape Purple Reign, dat nu al wordt gevolgd door zijn vierde album Evol, waarop hij een nummer brengt met The Weeknd.

#92 Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad: What Was Said

Wat krijg je als je een Zweedse pianist (Tord Gustavsen), een Duits-Afghaanse zangeres (Simin Tander) en een Noorse percussionist (Jarle Vespestad) samenbrengt? Het album What Was Said met Noorse traditionals en lofzangen in Pasjtoe, een Indo-Iraanse taal die in Afghanistan en Pakistan wordt gesproken. Bij de selectie en vertaling kregen de drie hulp van de Afghaanse dichter B. Hamsaaya.

#94 Herman van Veen: 10 Keer Herman van Veen – Een Keuze

De Amerikanen hebben hun Grammy Awards, de Britten hun Brit Awards en wij hebben de Buma Awards. Tot 2014 heetten deze nog Gouden en Zilveren Harpen. Afgelopen maandag won Herman van Veen een Buma Award, de Lennaert Nijgh Prijs, voor beste tekstdichter. Naar aanleiding van de uitreiking maandag, krijgt de 10cd-box 10 Keer Herman van Veen – Een Keuze uit 2015, die verscheen ter gelegenheid van zijn 50-jarig theaterjubileum, alsnog een notering.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie