Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

In vogelvlucht door de Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. In vogelvlucht door de Mega Top 50

Even snel een aantal opvallende feiten uit de Mega Top 50 checken? Geen probleem, dat kan!

#2: JUSTIN TIMBERLAKE - 'CAN'T STOP THE FEELING!'

Hij leek onverslaanbaar, maar na negen weken stopt de teller voor JT. Daarmee evenaart hij het succes van een tiental tracks. Roy Orbison ('Oh Pretty Woman'), USA For Africa ('We Are The World'), Paul de Leeuw ('Ik Wil Niet Dat Je Liegt'), Vangelis ('Conquest Of Paradise'), Puff Daddy & Faith Evans ('I'll Be Missing You'), Wes ('Alane'), Mika ('Relax'), Caro Emerald ('A Night Like This'), Yolanda Be Cool ('We No Speak Americano') en Alexis Jordan ('Happiness') gingen net als de oud-*NSYNC-zanger negen weken aan de leiding.

#9: SHAWN MENDES - 'TREAT YOU BETTER'

En dat is twee! Met 'Treat You Better' knalt de jonge Canadees deze week de top 10 van de Mega Top 50 binnen. Met debuuthit 'Stitches' kwam hij tot 4. Gaat Shawn Mendes dat met zijn derde single ook lukken?

#11: BROEDERLIEFDE - 'JUNGLE'

Een sprong die de heren van Broederliefde zelf ook niet verwacht hadden. Ze staan met twee tracks bij de bovenste twintig van de Mega Top 50. Met Jonna Fraser's 'Do Or Die' kwamen ze twee weken geleden tot hun hoogste positie: 16. Dat hebben ze deze week ruimschoots verbeterd, want met 'Jungle' knalt Broederliefde van 22 naar 11.

#25: COLDPLAY - 'HYMN FOR THE WEEKEND'

25 weken in de lijst en weer een plekje stijgen naar de 25e plaats. Coldplay komt daarmee in een opmerkelijk rijtje terecht.

#35: JONAS BLUE - 'FAST CAR'

Met 'Fast Car' heeft de Britse dj Jonas Blue een enorme hit te pakken. In het rijtje 'grootste Blue-hit' (zowel artiest als track) moet Jonas nog maar één act voor laten gaan: 'Venus' van Shocking Blue.
Ster advertentie
Ster advertentie