Mega Top 30 (AVROTROS)

Mega-feitjes week 11: Kensington, Puth en DNCE

  1. Nieuwschevron right
  2. Mega-feitjes week 11: Kensington, Puth en DNCE
Zomaar weer enkele Mega Top 50-feitjes voor je op een rij. Met deze week: Kensington, Charlie Puth en DNCE.

Zesde keer twintig weken voor Kensington

‘Heading Up High’ van Armin van Buuren en Kensington gaat dan wel zes plaatsen omlaag naar 36, de samenwerking staat deze week exact twintig weken in de Mega Top 50. En dat is de zesde keer dat Kensington minimaal twintig weken genoteerd staat. ‘Done With It’ (20 weken), ‘Streets’ (23), ‘Home Again’ (24), ‘Riddles’ (25) en ‘War’ (30) gingen ‘Heading Up High’ al voor.
Voor Armin is het pas de tweede keer dat hij minimaal twintig weken genoteerd staat. ‘This Is What It Feels Like’ stond in 2013 liefst 41 weken in de Mega Top 50. Dat aantal zal ‘Heading Up High’ niet halen. Of er moet, net zoals bij ‘This Is What It Feels Like’, ook een pianoversie van John Ewbank komen…

50 weken Charlie Puth

Met ‘One Call Away’ is Charlie Puth al op weg naar de uitgang van de Mega Top 50, maar de zanger staat deze week wel voor de vijftigste week in de lijst. Niet alleen met ‘One Call Away’, maar in totaal. Zijn huidige hit staat er nu voor de zesde week in. Eerder dit jaar maakte Puth met ‘Marvin Gaye’ (samen met Meghan Trainor) de vijftien weken vol en met ‘See You Again’ (met Wiz Khalifa) stond hij zelfs 29 weken in de Mega Top 50! En dat brengt zijn totaal op precies 50!

Eerste ‘cake’-hit in top 10

‘Cake By The Ocean’ was twee weken geleden de debuuthit van DNCE. Dat is het nu nog steeds natuurlijk, maar de Amerikaanse band staat deze week in de top 10 van de Mega Top 50. Daarmee hebben de heren en dame de eerste ‘ocean’-top 10-hit te pakken. ‘Baby Cakes’ van 3 Of A Kind kwam in 2004 niet verder dan 37, ‘Chocolate Cake’ van Crowded House moest het in 1991 doen met een 27e positie.
DNCE leek ook de eerste ‘ocean’-hit in handen te hebben, ware het niet dat de heren van Racoon eind 2012 op de tiende plek stonden met, jawel, ‘Oceaan’. Overigens hebben we in bovenstaande feitjes hits voor Cake, Fruitcake (#8 met ‘My Feet Won’t Move’), Billy Ocean (vier top 10-hits), Atlantic Ocean (#3 met ‘Waterfall’), Ocean Colour Scene en Oceanlab niet meegenomen.
Ster advertentie
Ster advertentie