Mega Top 30 (AVROTROS)

Sheppard scoort weer eens een hit dankzij het WK

  1. Nieuwschevron right
  2. Sheppard scoort weer eens een hit dankzij het WK

Wij zijn er niet bij, en dat is prima. Wel verwelkomen we deze week weer een hit in de Mega Top 50 dankzij het WK Voetbal. 'Coming Home' is het thema-nummer van de uitzendingen van de NOS en komt binnen op 35.

Ondanks dat we zelf niet meedoen aan de wereldkampioenschappen voetbal heerst er toch een klein beetje WK-koorts in Nederland. Op 25 stijgt het WK-thema 'Live It Up' van Nicky Jam, Will Smith en Era Istrefi dwars door de lijst heen vanaf 50 en op 35 komt het thema onder de tv-uitzendingen de Mega Top 50 binnen.

Van flop naar top

'Coming Home' van Sheppard was begin dit jaar eigenlijk al geflopt, maar NPO1 pakte het nummer op als thema rondom de WK-uitzendingen. En ziedaar, als voetbalhit krijgt 'Coming Home' ineens een tweede leven en wordt het de derde hit voor de Australische groep Sheppard, ruim drie jaar nadat de voorganger de Mega Top 50 verliet.

'Euphoric song'

'Coming Home' staat op het tweede album van de band, Watching the Sky. Het nummer gaat over het fijne gevoel van thuiskomen na een vakantie, of een kort bezoekje. George Sheppard zegt over het liedje: "We've tried to capture the joy and excitement we all feel when we get to travel home at last - whether home is a place, a person or a state of mind. It's our most euphoric song to date."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie