Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

De Top 3 van 12-3-2001: Jamaicanen op koppositie

  1. Nieuwschevron right
  2. De Top 3 van 12-3-2001: Jamaicanen op koppositie

Elke zaterdag blikken we terug naar de Top 3 van een Mega Top 50 uit het verleden. Met vandaag: de lijst van 12 maart 2001.

Nog vóór The Voice of Holland, vóór X Factor en zelfs vóór Idols hadden we de talentenjacht Your Big Break. De serie ging in het seizoen 2000/2001 maar één jaar mee, en Judith Jobse was de winnares. Het door haar zelf geschreven 'You' was haar enige grote hit. Haar succes werd overschaduwd door de man die in Your Big Break als tweede eindigde: Jody Bernal. Judith bereikte met 'You' één weekje de tweede plaats. Jody Bernal stond een half jaar daarvoor echter maar liefst vijftien weken op 1 met 'Que Si, Que No' en scoorde daarmee de langstlopende nummer 1-hit ooit. Voor Judith bleek het eerste gewin slechts kattengespin...

Def Rhymz doet DJ Jean

Drie weken stond Def Rhymz op 1 in februari 2001, gevolgd door nog eens vijf weken op 2. De Surinaams-Rotterdamse rapper vormde de hit 'The Launch' van DJ Jean handig om tot het nummer 'Schudden'. Twee jaar na zijn nummer 2-hits 'Doekoe' en 'De Bom' bereikte hij daarmee alsnog de eerste plaats. In 2005 was de koek al weer op en werd hij zelfs failliet verklaard. Inmiddels doet hij het onder zijn eigen naam, Dennis Bouman, weer goed als chefkok in zijn eigen restaurant.

Jamaicanen aan kop

2001 was hét jaar van Orville Burrell, ofwel Shaggy. In maart en april stond hij zes weken op 1 met dit 'It Wasn't Me'. In juni, juli en augustus kwamen daar nog eens zeven weken op 1 bij voor 'Angel'. De Amerikaanse Jamaicaan Shaggy werd op 'It Wasn't Me' bijgestaan door de Brits-Jamaicaanse zanger Ricardo Ducent, beter bekend als RikRok. RikRok verdween weer snel in de vergetelheid, maar Shaggy maakte vorig jaar, na dertien jaar afwezigheid, een comeback met de top 10-hit 'I Need Your Love'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie