Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Zangers zijn 'hot' en Rondé doet het zonder 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. Zangers zijn 'hot' en Rondé doet het zonder 3FM Megahit

Naast Burak Yeter en de twee tracks van Ed Sheeran komen we nog vijf andere nieuwe tracks tegen in de Mega Top 50.

#42: JON BELLION - 'ALL TIME LOW'

Op Tweede Kerstdag is 'ie 26 jaar oud geworden en een paar weekjes later scoort hij zijn debuuthit in de Mega Top 50; de New Yorkse zanger/ rapper Jon Bellion heeft deze week eerder een all time high dan deze 'All Time Low'. Toch hebben we al meer van Bellion gehoord dan we eigenlijk misschien wel weten. Zo is Jon medecomponist van 'The Monster' van Eminem & Rihanna (tweede plaats in 2013) en van 'Trumpets' van Jason Derulo (zesde plaats in 2014). Hij heeft z’n sporen dus al verdiend!

#44: RONDÉ - 'NATURALLY'

Vorige week kwam de nieuwe single uit van Rondé, gisteren verscheen hun debuutalbum en vandaag scoort het vijftal hun derde hit in de Mega Top 50. Ze hebben het er maar druk mee! 'Naturally' is de eerste Rondé-single die géén 3FM Megahit is geweest, maar de Utrechters laten zien dat ze het zonder onze steun ook prima redden, want de track debuteert op een fraaie 44e plaats.

#46: JAMES TW - 'WHEN YOU LOVE SOMEONE'

Waar staat die TW voor, horen we je denken. Nou, voor Taylor-Watts! Want zo heet James voluit. Hij is letterlijk en figuurlijk groot geworden met YouTube. Om gitaar te leren spelen bekeek hij online tutorials. Toen hij dat onder de knie had plaatste hij zijn eigen coverversies van bekende hits op zijn videokanaal. Dat leverde hem al in 2013 een doorbraak op. Een jaar later bracht hij zijn eerste muziek uit en die dringt nu uiteindelijk ook tot Nederland door. Met 'When You Love Someone' scoort TW op z’n negentiende nu zijn debuuthit.

#47: DECLAN MCKENNA - 'ISOMBARD'

Vlak voor Kerst is 'ie nog maar achttien geworden, deze Declan McKennam. Maar z’n songteksten zijn al erg volwassen. Twee jaar terug bracht hij zijn debuutsingle 'Brazil' uit, waarin hij de toewijzing van de WK voetbal aan Brazilië aan de kaak stelde, een land waar veel armoede heerst. Daarna volgde de single 'Paracetamol', waarin hij stelt dat transgenders verkeerd worden neergezet in de media. En nu is er dan Declans eerste hit, 'Isombard'. Dat gaat over nieuwszenders die proberen om gewelddadig politieoptreden goed te praten. Geen gebruikelijke kost voor een muzikant van achttien!
Ster advertentie
Ster advertentie