Mega Top 30 (AVROTROS)

De Top 3 van 5-3-1988: Dirty Dancing op #1

  1. Nieuwschevron right
  2. De Top 3 van 5-3-1988: Dirty Dancing op #1

Elke zaterdag blikken we terug naar de Top 3 van een Mega Top 50 uit het verleden. Met vandaag: de lijst van 5 maart 1988.

Vijftien noteringen scoorde de Schotse groep Wet Wet Wet in Nederland. Hun grootste was 'Love Is All Around': vier weken op 1 in 1994. Hun eerste was dit 'Angel Eyes', dat in maart 1988 twee weken op plaats 3 stond. Opvallend genoeg was de Mega Top 50 de lijst waarin dit nummer wereldwijd de hoogste notering behaalde. In de Britse lijst bleef 'Angel Eyes' op 5 steken. In Nederland was het de succesvolste 'Angel Eyes' in de Mega Top 50; ook American Gypsy (twaalfde plaats in 1974) en Roxy Music (dertiende plaats in 1979) scoorden met die titel, maar de mannen uit Glasgow waren de enigen die 'Angel Eyes' in de top 10 wisten te krijgen.

Tiffany met cover op #2

Maart 1988 was een uitstekende maand voor de songschrijver Ritchie Cordell. Al in 1967 schreef hij het nummer 'I Think We're Alone Now', voor de groep Tommy James & The Shondells. Een dikke twintig jaar later nam zangeres Tiffany Darwish het nummer op en scoorde er een Amerikaanse en Britse nummer 1-hit mee en een nummer 2-notering in de Mega Top 50. In Amerika werd 'I Think We're Alone Now' aan de top opgevolgd door een andere oude compositie van Cordell. 'Mony Mony', ook origineel van Tommy James & the Shondells, stond in de liveversie van Billy Idol in Amerika bovenaan, maar kwam bij ons niet verder dan plaats 87...

Dirty Dancing aan kop

Dirty Dancing was dé filmknaller van 1988. En dit duet van Medley en Warnes was dé hit uit die film. Zeven weken lang stond de track op 1 in de Mega Top 50 aan het eind van de winter van 1988. En dan te bedenken dat het nummer eigenlijk bedoeld was voor Donna Summer en Joe Esposito, maar die weigerden het... Ook Bill Medley weigerde aanvankelijk, omdat hij op het punt stond om vader te worden. De producers hadden echter geduld en na de geboorte van zijn dochter nam Medley alsnog plaats achter de microfoon. In 1990 scoorde Medley nóg een nummer 1-hit met een filmsong. De track 'Unchained Melody', die hij al in 1965 opnam met zijn band The Righteous Brothers, klom toen alsnog naar de top nadat het gebruikt was in de film Ghost.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie