Mega Top 30 (AVROTROS)

Mike Posner na weekje afwezigheid weer op #1

  1. Nieuwschevron right
  2. Mike Posner na weekje afwezigheid weer op #1

Vorige week zakte Mike Posner weg van 1 naar 3, maar deze week herpakt hij zich en klimt terug naar de top! Net als je denkt dat hij verslagen is, toont hij zijn veerkracht en verslaat hij zijn concurrenten opnieuw.

'I Took A Pill In Ibiza' staat deze week dus voor de vierde week op 1, nadat hij eerder al een serie van drie scoorde. Rihanna en Drake delven al na één week het onderspit met 'Work'.
Spectaculair, zo’n terugkomst naar 1, maar niet uniek. 'I Took A Pill In Ibiza' is al de zesenveertigste plaat die dat presteert in de Mega-geschiedenis. De voorlaatste was vorig jaar juni: toen klom Major Lazer terug naar de top met 'Lean On'. Ook Major Lazer had drie weken op 1 gestaan om vervolgens weer terug te keren. De allereerste was zelfs al in 1965: de klassieker 'The French Song' van de Canadese zangeres Lucille Starr.

Langste periode

Lucille Starr deed er lang over om terug te klimmen naar 1: maar liefst zeven weken nadat ze van 1 wegzakte had ze nodig om terug naar de top te klimmen. Toch is dat niet de langste periode tussen twee nummer 1-verblijven. 'Lean On', die we net al noemden, was maar liefst acht weken lang van de eerste plaats verdreven, net als 'Calm After The Storm' van The Common Linnets. Maar de recordhouders zijn Adele met 'Make You Feel My Love' en Anouk met 'Birds', die maar liefst negen weken lieten vallen tussen twee nummer 1-noteringen.

Meer dan twee keer terug naar de kop

Er zijn zelfs vijf platen die niet twee, maar drie keer naar de top wisten te stijgen. Dat is pas een hobby van de laatste paar jaren trouwens. In 2008 waren Madonna & Justin Timberlake de eersten die dat presteerden, met '4 Minutes (To Save The World)'. Daarna volgden 'Sweet About Me' van Gabriella Cilmi, 'A Night Like This' van Caro Emerald, 'Rolling In The Deep' van Adele en 'Blurred Lines' van Robin Thicke en consorten. Maar de absolute recordhouder is wel 'Somebody That I Used To Know' van Gotye & Kimbra, die in 2011 van geen ophouden wist en maar liefst vijf keer naar de eerste plaats steeg. Tussen de eerste en de laatste week op 1 zaten maar liefst eenentwintig weken.

Dubbels

Adele heeft het inderdaad twee keer gepresteerd om met een single terug te keren naar 1: met 'Make You Feel My Love' in 2009 en 'Rolling In The Deep' in 2011. Daarin is ze niet uniek, want er zijn er nog vier die dat deden. De allereerste was de groep Middle of the Road in de seventies, die terug klom naar 1 met 'Soley Soley' in 1971 en 'Sacramento' in 1972. Daarna volgden nog Guus Meeuwis met 'Het Is Een Nacht' (1995) en 'Geef Mij Je Angst' (2005), Marco Borsato met 'Wat Zou Je Doen' (2004) en 'Stop De Tijd' (2008) en Pitbull met 'I Know You Want Me' (2009) en 'Timber' (2014). Eindelijk dus een record waar geen Beatles of Justin Bieber aan te pas komen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie