Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Nederlands succes in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlands succes in Mega Top 50

Drie van de vier nieuwkomers deze week komen gewoon uit ons eigen kikkerlandje! Echt waar!

#32: O'G3NE - 'LIGHTS AND SHADOWS'

Het is al weer tweeënveertig jaar geleden dat Nederland voor het laatst het Eurovisie Songfestival won en misschien wordt volgend jaar die ban eindelijk gebroken. Dit jaar wordt in Kiev onze eer hoog gehouden door de drie zussen van O’G3NE. Met 'Lights & Shadows' nemen Lisa, Amy en Shelley Vol voor de tweede keer deel aan het Eurovisie Songfestival. De eerste keer was precies tien jaar geleden, toen ze meededen aan de Junior-versie. Met 'Adem In, Adem Uit' eindigden ze toen als elfde van de zeventien. Het is niet te hopen dat ze die positie in de voorronde van de grotemensenversie gaan herhalen, want dan missen ze de finale…

#39: MR. PROBZ - 'TILL YOUR LOVED'

Vorig jaar was het een jaartje stil rond Dennis Stehr uit Zoetermeer, maar met 'Till You’re Loved' is Mr. Probz weer helemaal terug in de belangstelling. Zijn vorige hit, 'Fine Ass Mess', liet ons wel even schrikken, want dat was de eerste single van de heer Probz die níet de top 10 wist te bereiken. 'Sukkel Voor De Liefde' (met The Opposites), 'Waves', 'Nothing Really Matters' en “'Another You' deden dat alle vier wel. 'Till You’re Loved' is nog lang niet zover, maar wat niet is kan nog komen. De track is de voorloper van een heel album. Daarop komt ook een nummer te staan dat Probz opnam met de Amerikaan Anderson.Paak.

#47: SUE THE NIGHT - 'MIND DEAR'

Sue The Night, ofwel Suus de Groot uit Haarlem, lijkt inmiddels wel een jaarabonnement op de Mega Top 50 te hebben: elk jaar een nieuwe hit. Na de Megahits 'The Whale' in 2015 en 'The World Below' in 2016 doet ze het met 'Mind Dear' voor het eerst op eigen kracht. De single is de voorloper van het album Wanderland, dat over een maand gaat uitkomen. De release van dat album gaat ondersteund worden met een clubtour, maar je kunt Sue The Night natuurlijk ook wekelijks zien als huisband in De Wereld Draait Door.
Ster advertentie
Ster advertentie