Mega Top 30 (AVROTROS)

De Top 3 van 2-4-1999: DJ Jean komt net te kort

  1. Nieuwschevron right
  2. De Top 3 van 2-4-1999: DJ Jean komt net te kort
Elke zaterdag blikken we terug naar de Top 3 van een Mega Top 50 uit het verleden. Met vandaag: de lijst van 2 april 1999.
'The Launch' van DJ Jean wist zeventien jaar terug net niet de bovenste plek te bereiken. DJ Jean, ofwel Jan Engelaar, bleef vier weken op plaats 2 steken achter Britney Spears. In 2008 waagde DJ Jean een tweede poging. Met de remix 'The Launch Relaunched' bereikte hij wederom de top 10, maar opnieuw miste hij de top spot. Dit keer met een ruimere marge: de remix bleef op de vijfde plek steken.

Ook Toy-Box net niet op 1

De allereerste Deense nummer 1-hit in de Mega-geschiedenis was 'Best Friend' van Toy-Box. Een paar maanden daarvoor waren de Denen met 'Tarzan & Jane' net níet op 1 terechtgekomen. 'Tarzan & Jane' bleef op 2 steken achter 'We're Going To Ibiza!' van de Vengaboys. Heel lang kon Toy-Box niet teren op het aanvankelijke succes. Na nog een derde top 10-notering dat jaar, 'The Sailor Song', verdween het duo al snel in de vergetelheid. Zangeres Aneela probeerde het nog even solo en zanger Amir werd dansleraar in Kopenhagen.

Prima debuut voor Britney

Tien miljoen verkochte singles en een wereldwijde nummer 1-hit; dát is nog eens een debuut! Het overkwam Britney Spears in 1999 met '...Baby One More Time'. Zeventien was ze nog maar toen ze vanuit het niets een superster werd. En na haar debuutsingle was dat niet afgelopen, want nadat deze zes weken op 1 had gestaan in de Mega top 50 kwamen er nog eens drie nummer 1-hits en negen top 10-hits bij in Nederland. De laatste was 'Scream & Shout', samen met will.i.am, 12,5 jaar na haar voorgaande charttopper.

Check hier de hele Mega Top 100 van de week van 2 april 1999

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie