Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Amerikaans debutantenbal in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Amerikaans debutantenbal in Mega Top 50

Van El Paso via San Diego naar Brazilië. Bijna een handvol debutanten komen uit Amerika deze week.

#39: Khalid - 'Location'

Khalid Robinson is afkomstig uit El Paso, Texas en is pas negentien jaar oud. Zijn debuutalbum heet dan ook toepasselijk American Teen. Met z’n debuutsingle 'Location' gooit 'ie meteen hoge ogen. In z’n vaderland kwam hij er vorig jaar al tot de 24e plaats mee, maar wie weet gaat hij dat in de Mega Top 50 binnenkort wel overtreffen. In z’n jeugdjaren zwierf Khalid van kazerne naar kazerne, omdat zijn moeder ruim tien jaar lang als monteur in het leger werkte. Het bracht hen zelfs tot in Duitsland, dus misschien hebben ze al eens van de Mega Top 50 gehoord.

#41: Alok & Bruno Martini & Zeeba - 'Hear Me Now'

Uit Brazilië komen Alok & Bruno Martini. De twee dj’s maken een muziek die wel Brazilian Bass wordt genoemd. Alok Petrillo heeft het dj’en in ieder geval van geen vreemde, want ook zijn ouders stonden achter de draaitafel. Aanvankelijk vormde Alok een dj-duo met zijn tweelingbroer Bivitelino, maar al gauw ging hij solo door en inmiddels staat hij al in de top 25 van beste dj’s van dit moment.
Bruno Martini speelde een jaar of vijf in de groep College 11 en kwam daarmee zelfs nog een jaar in de Braziliaanse tv-serie Que Talento! terecht. Vorig jaar koos Martini echter het solopad. Voor hun gezamenlijke debuuthit 'Hear Me Now' verkozen de twee Brazilianen de Amerikaanse zanger Marcos Zeeba als vocalist. Zeeba is geboren in San Diego, aan de Amerikaanse westkust, maar woonde vijf jaar lang in Brazilië, dus ook hij heeft een Brazilian connection.
Ster advertentie
Ster advertentie