Mega Top 30 (AVROTROS)

Na Anne-Marie, werkt Marshmello nu samen met Bastille

  1. Nieuwschevron right
  2. Na Anne-Marie, werkt Marshmello nu samen met Bastille

Marshmello vond het na Anne-Marie wel leuk om nog eens met een grote naam samen te werken. En dat werd de band Bastille, met zanger Dan uiteraard op de vocalen. Met 'Happier' komen ze samen de Mega Top 50 binnen op de twaalfde positie.

Happy, happier, happiest

Alweer zo’n blij ei erbij! Zedd & Elly Duhé bezetten de 25e plaats deze week met 'Happy Now', Ed Sheeran is nog blijer op 29 met 'Happier' en Marshmello en Bastille denken: ‘dat kunnen wij ook’ en komen net zo blij als Sheeran maar liefst op 12 binnen deze week. Voor allebei sluit dat mooi aan bij hun vorige single, want zowel Marshmello als Bastille was net droog gevallen. Marshmello verdween begin augustus uit de Mega Top 50 met de nummer 1-hit 'Friends', samen met Anne-Marie. Bastille stond er vorige week nog in met 'Quarter Past Midnight', maar die valt juist deze week buiten de lijst.

Twee dezelfde titels

'Happier' en 'Happier', twee tracks met dezelfde titel, maar twee totaal verschillende nummers. Dat komen we niet vaak tegen in de Mega Top 50, maar zeldzaam is het ook weer niet. In feite is het de twaalfde keer dat zoiets gebeurt. De laatste keer dat het voorkwam was twee jaar geleden, toen in oktober 'Jungle' van Broederliefde én van Tash Sultana gelijktijdig in de lijst stonden; Broederliefde op 25 en 26, Tash op 45 en 41. In augustus 1974 waren Tony Sherman en The Rubettes met 'Tonight' de eersten die dit overkwam én de twee die het dichtst bij elkaar zaten (op een 15e en 17e plaats) én de twee die er gezamenlijk de hoogste posities mee bereikten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie