Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Iedereen wil mee op de succestrein van de 'nederhoppers'

  1. Nieuwschevron right
  2. Iedereen wil mee op de succestrein van de 'nederhoppers'

Een tijdje terug kwamen we de opmerkelijke combinatie tussen Dimitri Vegas & Like Mike en onder anderen Ali B, Boef en Ronnie Flex al tegen in de Mega Top 50. Deze week hebben we ook weer zo'n spetterende collab in de lijst: niemand minder dan Hardwell doet het samen met Lil Kleine.

#21: Boef - 'Sofiane'

Maar eerst Boef. Op 'Sofiane' zingt hij over zichzelf; Sofiane Boussaadia heet 'ie voluit. Boef is twee jaar bezig met hits scoren en is deze week al aan z’n elfde hit toe. En zelfs al de derde dit jaar! In januari scoorde hij met 'Antwoord', in februari met 'Slow Down' (die combi met de Belgische dj-broers) en deze week gaat hij op de autobiografische tour.

Boef/Sofiane is geboren in Aubervilliers, in Noord-Frankrijk en is dus geen Nederlander, geen Algerijn (daar komen zijn ouders vandaan), maar een Fransman. En daarmee de eerste en enige Fransman die in het Nederlands een hit scoort! We hadden in een ver verleden al Nederlandstalige hits gezongen door bijvoorbeeld Duitsers, Grieken, Italianen en Zweden, maar Boef heeft de primeur voor Frankrijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#31: Hardwell & Bizzey & Lil Kleine & Chivv - 'Ze Willen Mee'

O, wacht even Boef! Je springt nu wel op de wekelijkse nederhop-trein, maar er willen nog meer passagiers mee! De Bredase dj Hardwell komt deze week op bezoek in nederhop-land en scoort een hit samen met Bizzey, Lil Kleine en Chivv. Alsof die drie nog niet genoeg te doen hadden…

Bizzey en Chivv verdwijnen juist uit de lijst met 'Ja!', waarmee ze (samen met Kraantje Pappie) in februari nog een nummer 2-hit scoorden. En Chivv en Lil Kleine kwamen vorige week ook al de Mega Top 50 binnen, maar dan met 'Beetje Moe' (samen met Kevin). Hardwell zelf had in de eerste twee maanden van dit jaar nog een hit met 'Power', samen met Kshmr. Maar nu gaat de Bredanaar dus op een hele andere tour!

>> Lees ook: Kevin is een 'Beetje Moe', maar komt wel binnen in de Mega Top 50.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie