Mega Top 30 (AVROTROS)

Mega-feitjes: Mike Posner scoort vijfde 'Ibiza-hit'

  1. Nieuwschevron right
  2. Mega-feitjes: Mike Posner scoort vijfde 'Ibiza-hit'

Zomaar een paar feitjes over de Mega Top 50 van deze week. Met Mike Posner, Ronnie Flex en Lil' Kleine.

Ibiza-hits

Mike Posner scoort de vijfde Mega Top 50-hit met Ibiza als onderwerp en de tweede die de bovenste plek bereikt. Het echtpaar Barry & Eileen pakte de eerste Ibiza-hit, toen het eiland nog geen feesteiland was, maar een rustig plekje voor een beschaafde vakantie. Hun ‘Ibiza’ bereikte in 1980 de 22e plaats. Vier jaar later was het al wel feestvieren geblazen, met de Italo-house van Sandy Marton en ‘People From Ibiza’ (45e plaats).
De grootste Ibiza-hit tot nu toe is natuurlijk van de Vengaboys, die met ‘We’re Going To Ibiza!’ in 1999 zes weken op 1 stonden. En in 2010 tenslotte bereikte de Swedish House Mafia plaats 4 met ‘Miami 2 Ibiza’. Het pilletje van Mike zorgt dus voor de tweede nummer 1-hit voor het party-eiland.

Vier keer Ronnie Flex

Ronnie Flex staat met vier nummers in de Mega Top 50: 'Niemand' op #46, 'Nu Sta Je Hier' op #38, '1, 2, 3' op #33 en 'Niet Omdat Het Moet' op #23.
De laatste artiest die het lukte om met vier hits in één Mega Top 50 te staan, was Justin Bieber. Nog niet zo heel lang geleden dus. Ook grootheden als Bruce Springsteen, The Beatles en Elvis Presley (door heruitgave). Michael Jackson (vijftien noteringen) en Amy Winehouse (vijf noteringen) stonden vaker tegelijkertijd in de lijst, maar dat was beiden na hun overlijden. Het is één keer voorgekomen dat een artiest met vijf nieuwe nummers tegelijk genoteerd stond:
Sandra van Nieuwland op 22 december 2012: 'More' / 'Keep Your Head Up' / 'Beggin' / 'New Age' / 'Venus'.
Ronnie had deze week op gelijke hoogte kunnen komen met Sandra, maar 'Wij Zijn Altijd' verdwijnt deze week uit de lijst. Daarom check je hieronder nog een keer de videoclip van 'Wij Zijn Altijd'.

Tiende keer twee hoogste binnenkomers voor één act

Het is deze week voor de tiende keer dat een artiest tegelijkertijd de hoogste én de één na hoogste nieuwkomer is. 'Niet Omdat Het Moet' en '1, 2, 3' van Lil' Kleine en Ronnie Flex zijn de gelukkige hits.
Uiteraard waren The Beatles de eersten (in 1965), maar ook de tweede (in 1966). Er zijn ook artiesten die zelfs nog meer singles als hoogste binnenkomers in 1 week noteerden, maar om dat te presteren moet je eerst dood zijn. Michael Jackson scoorde in 2009 de dertien(!) hoogste binnenkomers. Amy Winehouse en Whitney Houston scoorden de drie hoogste binnenkomers. Enige uitzondering was in 2010 Glee Cast, die ook met drie tracks als hoogste binnen kwamen.
Opvallend is dat na The Beatles 43 jaar lang geen enkele artiest het presteerde om met twee tracks zo hoog binnen te komen. In het download- en streamingtijdperk ligt dat heel anders. Naast eerder genoemde acts, scoorden ook zangeres Rochelle (in 2011 met 'No Air' en 'Strong') en Rihanna (met 'Princess Of China' en 'Talk That Talk' in 2012) met twee hits de hoogste én één na hoogste binnenkomer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie