Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Van voetballer tot hit in de Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Van voetballer tot hit in de Mega Top 50

Een aantal voetballers is het gelukt om na - of tijdens - hun carrière een hit(je) te scoren in de Mega Top 50.

#1: John De Bever

Wie op 'John De Bever' zoekt in het Mega Top 50-archief, komt alleen zijn huidige hit 'Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht' tegen. Met dank aan de gouden Oranje dames.
Maar de ex-speler van Dordrecht'90 en het Belgische La Louvière scoorde in 1980 (op 14-jarige leeftijd) ook nog een mini-hitje onder de naam Johnny: met 'Als Ik Later Eens Trouw' kwam hij tot nummer 28.

#2: Hans Kraay Jr.

Eerst kregen we 'Hep Ie Luis?', op de melodie van Dr. Alban's 'It's My Life' en in plat Haags dialect. Daarmee kwam Kraay Jr. in de lente van 1997 tot de dertigste plek.
En daarna kregen we ook nog eens 'Er Zal D'r Altijd Eentje Winnen' voor onze kiezen. Met een weekje op nummer 1 tot gevolg!

#3: Ruud Gullit

Haarlem, Feyenoord, PSV, AC Milan, Sampdoria, Chelsea. Geen slecht rijtje, toch? En tel daarbij ook nog eens twee dikke top 5-hits op. Ja, die Ruudje was van alle markten thuis. In 1984 bereikte hij met 'Not The Dancing Kind' de vierde plek...
...Om dat succes in 1988 nog eens dunnetjes over te doen, als gastartiest op 'South Africa' van Revelation Time.

#4: René van der Gijp

Echt waar: ook Gijp scoorde een hit in de Mega Top 50. Op de melodie van 'Gimme Hope Jo'anna' van Eddy Grant zong hij 'Geef Me Hoop Jomanda'. Lachen, gieren, brullen natuurlijk, met de oud-voetballer van onder meer Sparta, PSV en Heerenveen en huidige voetbalanalist van Voetbal Inside.

#5: Barry Hughes

Als voetballer had 'ie niet zo'n succes (Blauw-Wit en een lager elftal van West Bromwich Albion), maar we kennen Barry Hughes vooral als trainer van onder meer Go Ahead Eagles en Haarlem. De Welshman scoorde vijf hits, waarvan debuuthit 'Ik Wil Op M'n Kop Een Kamerbreed Tapijt' met een vierde plek zijn grootste was.

#6: Henk Damen

Henk wie? Henk Damen speelde ooit twee seizoenen voor FC Den Bosch, maar scoorde ook drie hits. Nou ja, hits... Laten we het op hitjes houden. In 2003 kwam hij met 'Voor Jou' tot de 30e positie.

#7: Frank Kramer

Nog zo eentje in dezelfde categorie als Henk Damen. Frank Kramer was drummer van de band Full House, die in 1976 een hitje te pakken hadden met 'Standing On The Inside'. Daarnaast voetbalde hij voor clubs als Blauw Wit, MVV en FC Volendam.

#8: Julio Iglesias

Groots zanger én groots doelman. Alhoewel, dat laatste valt nog te betwijfelen. Want Julio Iglesias hield weliswaar de ballen tegen bij Real Madrid, maar deed dat in het reserveteam van de Spaanse club: Real Madrid Castilla, dat uitkomt in de Segunda División (het tweede niveau in Spanje).

#9: Ryan Babel

Het is de B tot A tot de B-E-L. Ajax, Liverpool, Hoffenheim, nog eens Ajax... En zo gaat het lijstje nog wel even door. Ryan Babel heeft al aardig wat clubs versleten. Zijn aantal hits in de Mega Top 50 blijft voorlopig staan op eentje: 'Eeyeeyo', onder de naam Rio, samen met Darryl, Soumia en Ali B. Gelukkig heeft hij 'schijt aan dat'.

#10: Johan Cruijf

Goed, hij kwam niet in de toenmalige Top 30, maar toch tellen we wijlen Johan Cruijff mee. Want wie kent 'Oei Oei Oei (Dat Was Me Weer Een Loei)' nou niet?
Ster advertentie
Ster advertentie