Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

'Don't Leave Me Alone' is 38e hit voor David Guetta

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Don't Leave Me Alone' is 38e hit voor David Guetta

Hij stond dit jaar al vier keer genoteerd in de Mega Top 50. Daar zijn er op dit moment nog twee van over: 'Flames' en 'Mad Love'. Dankzij 'Don't Leave Me Alone' staat David Guetta nu met drie hits tegelijk in de Mega Top 50. Samen met Anne-Marie komt hij binnen op 29.

Drie keer Guetta

Alom vertegenwoordigd, deze David Guetta! Bovenin de Mega Top 50 is hij te vinden met 'Flames', de nummer 2-hit die deze week naar plaats 8 zakt. Helemaal onderin staat hij als hekkensluiter op 50, met 'Mad Love', samen met Sean Paul. En zo’n beetje in het midden van de lijst komt de Fransman met zijn inmiddels al weer 38e hit binnen op een 29e plaats, met het toepasselijk getitelde 'Don’t Leave Me Alone'. Toepasselijk, omdat David Guetta werkelijk waar nog nooit in zijn eentje een hit heeft gescoord. Al zijn hits waren in combinatie met anderen. En dan hebben we het natuurlijk vooral over meewerkende zangers en zangeressen, want aan knopjes draaien kan deze dj/ producer uitstekend, maar zingen is niet aan hem besteed.

>> Lees ook: David Guetta weet van geen ophouden in Mega Top 50

Nu is het de beurt aan Anne-Marie

Dit keer is Anne-Marie Nicholson de gelukkige. Of misschien is juist Guetta wel de gelukkige, want wat hem met zijn zevenendertig voorgaande hits nog nooit gelukt is, lukte deze zangeres met twee van haar eerste drie hits wel: een nummer 1-hit scoren. Anne-Marie stond eind 2016 zes weken bovenaan met 'Rockabye', samen met Clean Bandit. Daar kwam in april van dit jaar nog een charttopper bij voor 'Friends', dat dan weer samen met Marshmello was. David Guetta houdt ondertussen aan zijn mislukte pogingen een dubieus record over: hij is de artiest met de meeste nummer 2-hits, zonder ooit de bovenste plek bereikt te hebben. 'Memories' (2010), 'Club Can’t Handle Me' (2010), 'Titanium' (2011) en 'Flames' bleven alle vier net onder de top steken. Daarmee evenaart David het aantal van Charly Lownoise & Mental Theo uit de jaren ’90. Kan Anne-Marie de Franse producer eindelijk een treetje hoger brengen?

>> Lees ook: Vindt Anne-Marie haar eigen muziek slecht?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie