Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Ed Sheeran schrijft geschiedenis in de Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran schrijft geschiedenis in de Mega Top 50

Een unieke prestatie voor onze rosse vriend. Met zijn twee nieuwe tracks schrijft Ed Sheeran geschiedenis!

Het is grote schoonmaak in de Mega Top 50 deze week! Maar liefst acht gloednieuwe platen komen de gelederen versterken. Met als grote klappers uiteraard de twee (!) 3FM Megahits van Ed Sheeran. Die debuteren deze week zelfs gezamenlijk in de top 5! En dat is pas één keer eerder voorgekomen, maar daarover later meer.

÷

'Shape Of You' is in één klap de nieuwe nummer 1 en verwijst Clean Bandit naar het tweede plan. 'Castle On The Hill' knalt binnen op plaats 5. De rooie rakker uit Yorkshire scoort zijn tweede nummer 1-hit in de Mega Top 50, na 'Thinking Out Loud' in 2014. Vorig jaar beleefden we een Sheeran-loos jaar, maar met deze twee tracks is hij weer helemaal terug. De twee singles kun je in maart terugvinden op het gloednieuwe album van Ed, dat als titel ÷ meekrijgt, maar dat je als ‘Divide’ mag uitspreken.

Lees onder de video's verder!

#1: 'SHAPE OF YOU'

#5: 'CASTLE ON THE HILL'

Re-entry's MJ

Om nog even terug te keren op die andere artiest die met twee tracks in de top 5 binnen kwam. Dat was niemand minder dan Michael Jackson! Maar eerlijk is eerlijk: de King Of Pop deed dat, na zijn dood in 2009, met twee oude hits: 'Billie Jean' keerde terug in de lijst op 2, 'Ben' drie plekjes lager op nummertje 5.
Ster advertentie
Ster advertentie