Mega Top 30 (AVROTROS)

Mega-feitjes week 8: Bieber, Rihanna en Armin

  1. Nieuwschevron right
  2. Mega-feitjes week 8: Bieber, Rihanna en Armin
Zomaar weer enkele Mega Top 50-feitjes voor je op een rij. Met deze week: Justin Bieber, Rihanna en Armin van Buuren

Einde aan dubbele Bieber in top 10

Voor het eerst in bijna vier maanden staat Justin Bieber niet meer met twee tracks tegelijkertijd in de top 10 van de Mega Top 50 genoteerd. In de eerste week van november vorig jaar was het de eerste keer dat de Canadees twee keer in de top 10 stond. Met ‘What Do You Mean?’ zakte hij toen van 2 naar 3, terwijl hij met ‘Sorry’ van 15 naar 2 steeg.
Enkele weken later stond hij zelfs met drie tracks tegelijkertijd in de top 10 genoteerd, toen ook ‘Love Yourself’ (net als de andere twee) de kopplek bereikte. Maar nu is het dus bijna helemaal gedaan met Bieber in de top 10. ‘Sorry’ zakt deze week van 6 naar 13.

21e top 10-hit Rihanna

‘Work’ van Rihanna klimt deze week van 11 naar 7 in de Mega Top 50. Daarmee komt de zangeres uit Barbados in totaal op 21 top 10-noteringen. Ze blijft wel nog ver achter Madonna, die al veertig top 10-hits op haar naam heeft staan. Op negen van die 21 top 10-hits werkte Rihanna samen met een andere artiest. Zo had ze onder anderen met Eminem (twee keer), David Guetta en Jay-Z grote hits te pakken.
Op ‘Work’ doet ze het samen met Drake. En dan hebben we het niet alleen over zingen. Check hier de twee video’s (achter elkaar) voor ‘Work’ en weet waar we het over hebben.

200 weken voor Armin van Buuren

Met ‘Heading Up High’ blijft Armin van Buuren deze week plakken op de twintigste positie in de Mega Top 50. En dat allemaal in de zeventiende week notering. Daarmee staat Armin van Buuren in totaal nu tweehonderd weken in de Mega Top 50 en Mega Top 100. Bijna een kwart daarvan komt op naam van ‘This Is What It Feels Like’. Die track stond in 2013 liefst 41 weken in de lijst, mede dankzij een remix van John Ewbank. Als Armin heeft nog drie weken volhoudt met ‘Heading Up High’, dan is dat de tweede track waarmee de dj minimaal twintig weken in de Nederlandse hitlijst heeft gestaan.
Ster advertentie
Ster advertentie