Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Weer Mega-succes voor Sia en Rag'n'Bone Man

  1. Nieuwschevron right
  2. Weer Mega-succes voor Sia en Rag'n'Bone Man

Met 'Human' en 'The Greatest' staan ze al een tijdje in de Mega Top 50. Rag'n'Bone Man en Sia komen nu met hun nieuwe single de lijst binnen.

#18: RAG'N'BONE MAN - 'SKIN'

En daar is Rory Graham weer, de zanger die wij beter kennen onder zijn alias Rag’n’Bone Man. Al 22 weken staat zijn debuthit 'Human' in de lijst, deze week zakkend naar 30. Rag’n’Bone Man doet z’n best om daar in hoog tempo een tweede top 10-hit aan toe te voegen. Ook met z’n nieuwe blijft hij trouw aan het menselijk lichaam. Een rag’n’bone man is overigens een voddenman, een man die tot zo’n zestig jaar geleden met een kar door de straten liep om oude kleren en textiel op te kopen. Tegenwoordig brengen we die naar de kringloop of de textielcontainer. In de jaren ’60 was er een Britse tv-serie, Steptoe And Son, waarin de hoofdpersoon zo’n voddenman speelde. En een herhaling van die serie vond Rory Graham zó grappig dat hij zich vernoemde naar het beroep van dat personage.

#42: SIA - 'NEVER GIVE UP'

Lion is een Australische speelfilm over Indiase jongen op zoek naar zijn familie. De film is genomineerd voor maar liefst zes Oscars, waaronder die voor beste film en beste vrouwelijke bijrol voor de Australische actrice Nicole Kidman. Het themanummer voor de verfilming van dit waargebeurde verhaal wordt gezongen door de eveneens Australische Sia. Het toepasselijk getitelde 'Never Give Up' is haar dertiende Mega Top 50-hit, dus laten we maar niet te bijgelovig zijn… Sia kan in plaats daarvan maar beter op zoek gaan naar haar eerste nummer 1-hit, want twee keer zat ze er al erg dichtbij maar lukte het net niet. Zowel 'Titanium' in 2011 (met David Guetta) als 'Cheap Thrills' in 2016 (met Sean Paul) strandde op een tweede plaats. Momenteel staat Sia samen met Kendrick Lamar nog altijd op 26 genoteerd met 'The Greatest', een track die vorig jaar plaats 4 bereikte.
Ster advertentie
Ster advertentie