Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Mega Top 50: nieuwkomers week 40

  1. Nieuwschevron right
  2. Mega Top 50: nieuwkomers week 40

Een handjevol nieuwkomers deze week in de Mega Top 50: Voorstellen maar!

#20: NIALL HORAN - 'THIS TOWN'

One Direction heeft een muzikale pauze genomen, maar dat betekent niet dat we veilig zijn. Nadat ex-groepslid Zayn Malik in de eerste helft van dit jaar al tot de dertiende plaats kwam met 'Pillowtalk', is het nu de beurt aan de man die er uit ziet als een geschrokken stripfiguur, met die verticale kuif van ‘m. Niall Horan is deze week de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50 met 'This Town'.

#34: LP - 'LOST ON YOU'

Over androgyne persoonlijkheden gesproken… Laura Pergolizzi lijkt op een jongetje, maar het is toch echt een meisje. Verborgen achter een zonnebril en met een pak aan komt ze mannelijk over, en aan haar alias LP is ook niets af te lezen. LP is de afgelopen jaren vooral bezig geweest als songwriter. Zo schreef ze nummers voor de Backstreet Boys, Christina Aguilera, Rihanna, Rita Ora en Leona Lewis; niet de minsten dus. Maar nu is het eindelijk tijd om zelf in de schijnwerpers te komen: met 'Lost On You' debuteert ze in de Mega Top 50.

#38: MAJOR LAZER & SHOWTEK - 'BELIEVER'

Wát een rammer! Major Lazer heeft inmiddels geen introductie meer nodig. Met 'Believer' gaan ze voor hun vierde charttopper. Maar dat doen ze zoals gebruikelijk niet alleen. Op 'Believer' hoor je naast Major Lazer ook de Nederlanders van Showtek. De Eindhovense broers Sjoerd en Wouter Janssen scoorden al zes hits en kunnen met hun zevende wel eens een grote klapper gaan maken. 'Believer' is door hen zelf geschreven, samen met Major Lazer-lid Diplo.

#41: ZARA LARSSON - 'AIN'T MY FAULT'

2016 is nog maar voor driekwart voorbij, maar Zara Larsson heeft in die tijd al vier top 10-hits gescoord! Al haar hits bereikten tot nu toe de top 10. 'Lush Life' stond vorig jaar al op 3, maar stond in januari van dit jaar nog steeds op 10. 'Never Forget You' kwam eveneens in januari tot de vijfde plek. 'Girls Like' bereikte in april nummer 9. En 'This One’s For You' kwam in juli tot de vijfde plek. Dat kan toch bijna niet meer mis gaan voor 'Ain’t My Fault' zou je zo zeggen.

#45: TASH SULTANA - 'JUNGLE'

Ze schijnt maar liefst tien instrumenten te bespelen, deze Tash Santana. Da’s knap, want waar haalt een pas eenentwintigjarig meisje zo gauw tien gitaren vandaan? Dat ze aan één gitaar wel genoeg heeft bewijst Tash met haar 3FM Megahit 'Jungle', want daarmee entert ze de Mega Top 50 deze week op 45.
Tash hoefde haar geboortestad Melbourne niet uit om beroemd te worden. Aanvankelijk speelde ze vooral op straat. Ze heeft een sample-apparaat waarmee ze haar solo-optreden als een volledige band kan laten klinken, door zichzelf een keer of zes te loopen.
Ster advertentie
Ster advertentie