Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Drake duwt Anouk en Adele van Mega #1-troon

  1. Nieuwschevron right
  2. Drake duwt Anouk en Adele van Mega #1-troon
Begin mei stond Drake voor het laatst op 1 in de Mega Top 50 met 'One Dance'. Tien weken later keert hij daar weer 'gewoon' terug!
Liefst negen weken moesten Drake, Wizkid & Kyla hun meerdere erkennen in Justin Timberlake. Ook Kungs & Cookin' On 3 Burners stonden een tijdje boven 'One Dance'. Maar nu neemt het trio alles en iedereen te grazen door 'gewoon' weer terug te keren aan kop van de Mega Top 50, exact tien weken na de laatste week in die eerste periode. En dat is een nieuw record!
Hieronder check je de top 10 van dit opmerkelijke lijstje.

10. GUUS MEEUWIS & VAGANT - 'HET IS EEN NACHT (LEVENSECHT)'

Guus had al zes weken op 1 te pakken, toen 'Het Busje Komt Zo' hem eraf duwde. Vijf weken later pakte hij duo Höllenboer weer terug.

9. ROBIN THICKE & T.I. & PHARRELL - 'BLURRED LINES'

Twee keer in april én twee keer in mei op 1 vond dit trio nog niet genoeg. Na zes weken plakten ze er nog een vijfde week achteraan.

8. GERS PARDOEL - 'IK NEEM JE MEE'

Gers nam ons mee op reis in de Mega Top 50: eind oktober belandde hij op 1, zes weken later keerde hij daar voor (wederom) één weekje terug.

7. ADELE - 'ROLLING IN THE DEEP'

Twee weken op 1 was te min, dus pluste ze er zes weken later nog drie weken bij. En dat was nog niet voldoende: twee weken daarna ging ze nóg eens drie weken aan de leiding.

6. LUCILLE STARR - 'THE FRENCH SONG'

Een vreemde eend in de bijt. In 1965 (ja, zo lang geleden) stond Lucille Starr in twee periodes aan kop: eerst drie weken en zeven weken later kwamen er nog eens twee bij. Geniet!

5. MAJOR LAZER & DJ SNAKE & MØ - 'LEAN ON'

Na drie weken op 1 in april 2015, leek de grootste hit van het jaar weer op weg naar de uitgang. Niets was minder waar: acht weken later gingen Major Lazer, DJ Snake en MØ nog een weekje aan de leiding.

4. THE COMMON LINNETS - 'CALF AFTER THE STORM'

Een storm was het zeker in 2014. Vóór het Songfestival een weekje op 1 en acht weken later, ná het festijn, nog eens drie weken.

3. ANOUK - 'BIRDS'

Nog zo'n Songfestival-knaller, maar dan een jaartje eerder én een weekje meer tussen de #1-periodes.

2. ADELE - 'MAKE YOU FEEL MY LOVE'

Aan kop in de eerste lijst van 2009 én negen weken later nog eens in de eerste week van maart. Mega Top 50 ♥ Adele.

1. DRAKE & WIZKID & KYLA - 'ONE DANCE'

Dans er nog maar lekker op los, jongen. Tien weken na zijn laatste week op 1, keert Drizzy 'gewoon' weer terug op 1.
Ster advertentie
Ster advertentie