Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

In vogelvlucht door de Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. In vogelvlucht door de Mega Top 50

Van 50 naar 5: we nemen even in vogelvlucht de Mega Top 50 van deze week met je door!

#1: MAJOR LAZER & JUSTIN BIEBER & MØ - 'COLD WATER'

Daar is 'ie weer, hoor! Hij was even (maar echt heel even) afwezig, maar Justin Bieber staat gewoon weer op 1. Precies 322 dagen na zijn eerste nummer 1-hit is hij al weer toe aan zijn vierde. Zijn voorgangers met vier charttoppers in minder dan een jaar? The Beatles (duh...), The Bee Gees (hoge stemmetjes to the max!) en Mud (die in 1974 eenzaam waren met kerst).

#6: DRAKE & WIZKID & KYLA - 'ONE DANCE'

Zo keer je na tien weken terug op 1 en zo zak je als een Canadese baksteen van 1 naar 6. De laatste keer dat dat gebeurde was iets meer dan twee jaar geleden, toen we even genoeg hadden van The Common Linnets' songfestivalhit. Maar niet getreurd voor Drizzy, want deze drie zakten zelfs van 1 naar 17: André Hazes met 'Eenzame Kerst', Rochelle's 'No Air' en 'Birds' van Anouk.

#37: MIKE POSNER - 'I TOOK A PILL IN IBIZA (SEEB REMIX)'

Met dank aan zijn pilletjes staat Mighty Mike al dertig weken in de Mega Top 50. Daarmee evenaart hij 'Light It Up' van Major Lazer (die deze week na 32 weken in totaal de lijst verlaat) als langst genoteerde track van 2016 (inclusief de lijst van week 53, 2 januari). Wij weten nog wel een eiland waar we dat kunnen vieren, Mike.

#38: FIFTH HARMONY & FETTY WAP - 'ALL IN MY HEAD (FLEX)'

Van 48 naar 38 deze week. Even hoofdrekenend (graag gedaan!) zijn dat precies tien plaatsen omhoog. Laat hun vorige single 'Work From Home' nou ook exact tien plekken gestegen zijn in hun tweede week notering... We weten inmiddels waar die track uiteindelijk is beland...

#49: ALI B & BRACE & KENNY B - 'LET'S GO'

Tien jaar en één maand. Zo lang is het geleden dat we Brace hebben gemist in de Mega Top 50. Via een klein jaartje in de gevangenis en de tv-programma's Ali B Op Volle Toeren en The Voice Of Holland keert de 29-jarige zanger terug in de hitlijst. Welkom terug, Brace!
Ster advertentie
Ster advertentie