Mega Top 30 (AVROTROS)

Mega-feitjes week 12: ‘Sex’, Coldplay en Bieber

  1. Nieuwschevron right
  2. Mega-feitjes week 12: ‘Sex’, Coldplay en Bieber
Zomaar weer enkele Mega Top 50-feitjes voor je op een rij. Met deze week: Cheat Codes, Coldplay en Bieber

Vijftig keer ‘sex’

Cheat Codes & Kris Kross Amsterdam zijn de derde act die met ‘Sex’ in de Mega Top 50 staan. Robbie Rivera (#47 in 2003) en Loïs Lane (#48 in 1993) gingen hen voor. Niet zo’n heel opmerkelijk feitje. Wel is ‘Sex’ precies de vijftigste hit in de Mega Top 50 en 100 waarin het woord ‘sex’ voorkomt in de titel. Dat gaat van ‘Sexyback’ en ‘Sexed Up’ tot ‘Transsexsueel’ en ‘Let’s Talk About Sex’. Van die laatste hebben Cheat Codes en Kris Kross Amsterdam het refrein ‘geleend’.
‘Sex Machine’ van James Brown was in 1970 de allereerste die met het woord ‘sex’ in de lijst stond. Onze eigen Nielson was tot nu de laatste. Aan het einde van de zomer scoorde hij een hit met ‘Sexy Als Ik Dans’. In het Mega Top 50-verleden stond er ook één artiest met het woord ‘sex’ in de naam in de lijst. ‘Computer Games’ van Mi-Sex kwam in mei 1980 niet verder dan één weekje op 44.

Coldplay zesde keer 20+

‘Adventure Of A Lifetime’ staat deze week voor de twintigste keer in de Mega Top 50. Daarmee heeft Coldplay voor de zesde keer een hit te pakken die minimaal twintig weken in de lijst staat. De Britse band gaat op jacht naar ‘Talk’ (22 weken), ‘Magic’ (26) en ‘Paradise’ (26).
Coldplay zakt met ‘Adventure Of A Lifetime’ naar de dertigste positie. De eerder genoemde tracks moeten in te halen zijn wat het aantal weken betreft. Iets moeilijker wordt het voor de band rondom Chris Martin om de twee grootste hits te verslaan. ‘A Sky Full Of Stars’ stond in 2014 liefst 31 weken in de Mega Top 50. ‘Viva La Vida’ deed het in 2008/09 met 34 weken nog ietsjes beter.

Justin Bieber verbreekt eigen wekenrecord

‘What Do You Mean?’ was zijn eerste top 10-hit en zijn eerste nummer 1 in de Mega Top 50. Justin Bieber heeft nu ook voor de eerste keer de dertig weken aangetikt in de lijst. Daarmee gaat hij zijn samenwerking met Jack Ü (oftewel Diplo en Skrillex) voorbij. ‘Where Are Ü Now’ stond in 2015 liefst 29 weken in de Mega Top 50, maar kwam nooit verder dan de twaalfde positie.
Met ‘What Do You Mean?’ staat Bieber nu dus dertig weken genoteerd. Op dit moment staat hij met nog twee nummer 1-hits in de lijst. ‘Sorry’ staat er nu 22 weken in en zakt een plaatsje, ‘Love Yourself’ is toe aan de negentiende week en gaat weer één plek omhoog naar 14.
Ster advertentie
Ster advertentie