Mega Top 30 (AVROTROS)

Met dank aan Michael Jackson scoort Drake wéér een hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Met dank aan Michael Jackson scoort Drake wéér een hit

Drake heeft weer eens een grote hit in handen. Met dank aan Michael Jackson. De vocalen van de overleden King Of Pop worden door de Canadees gebruikt in de track 'Don't Matter To Me'. Samen komen ze binnen op nummer 20 in de Mega Top 50.

Rechten van 'Don't Matter To Me'

De familie van Michael Jackson schijnt er absoluut niet blij mee te zijn, maar handige jongen Aubrey Drake Graham is een slimme zakenman: hij kocht de rechten van 'Don’t Matter To Me' van Michael Jackson en doet daar nu zijn voordeel mee. Jackson nam de track in 1983 op als een demo samen met de Canadese zanger Paul Anka. Dat nummer werd nooit uitgebracht en bleef 35 jaar op de plank liggen. Drake houdt het duet in ieder geval binnen de Canadese grenzen en brengt het nu alsnog uit, met een postume Michael. Michaels familie zegt: “Als het nummer niet afgemaakt is, moet je het ook niet gebruiken”, maar daar denkt Drake heel anders over.

>> Lees ook: Hier gaf Drake $1 miljoen aan uit in 1 week

Twee nummer 1-hits voor Drake

Wat hem eerder dit jaar met 'God’s Plan' net niet lukte, gaat met 'Don’t Matter To Me' misschien wel gebeuren: een nummer 1-hit scoren…Drake heeft er al twee op zijn naam staan. In maart 2016 ging hij één weekje aan kop met 'Work' (samen met Rihanna), acht weken later stond hij bovenaan met 'One Dance' (met WizKid & Kyla). Voor Drake is 'Don't Matter To Me' al weer zijn twaalfde hit in de Mega Top 50. De teller van Michael Jackson staat nu op 56 (de re-entry's na zijn overlijden in 2009 niet meegerekend), waarvan er zes op 1 stonden (inclusief de re-entry van 'Billie Jean')

(Nog?) geen video

Aangezien meneer Drake zelden of nooit een videoclip bij zijn tracks maakt, moeten we het (vooralsnog) doen met 'Don't Matter To Me' in Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie