Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Van YouTube-sterretjes naar Mega Top 50-toppers

  1. Nieuwschevron right
  2. Van YouTube-sterretjes naar Mega Top 50-toppers

Je bent een groot talent (vind je zelf), maar hoe breek je dan door? Thank God there's YouTube!

Veel van hen bereikten uiteindelijk de Mega Top 50. Van sommigen hebben we nooit meer iets vernomen in de lijst, anderen komen we een paar keer per jaar tegen. Hieronder een overzichtje.

1. ESMÉE DENTERS

Hét voorbeeld van doorbreken via YouTube: van stiekem video's opnemen op de kamer van je zus naar moeten kiezen uit platencontracten. Alsof het allemaal niks is deed ze het ook nog eens met niemand minder dan Justin Timberlake. Zingen dan. En hij op de piano. 'Irreplaceable' van Beyoncé was tien jaar geleden haar allereerste filmpje. Met haar eigen 'Outta Here' stond ze 20 weken in de lijst, waarvan drie weken op drie. Inmiddels duikt Esmée af en toe nog op als zangeres, maar de wereldfaam lijkt voorbij.

2. JUSTIN BIEBER

Geloof het of niet, ook The Biebs is begonnen als YouTube-sterretje. Moederlief zette zijn filmpjes online en inmiddels weten we waar dat toe geleid heeft. Kijk Justin hieronder Esmée eens keihard versieren. Cuteness overload!

3. 5 SECONDS OF SUMMER

Een boyband ontdekt via YouTube? Jazeker! Luke Hemmings, Michael Clifford en Calum Hood plaatsen in 2011 samen allerlei covers op de filmpjessite. Inclusief drummer Ashton Irwin groeide de band uit tot favoriet bij tienermeisjes. Hier doet het viertal Teenage Dirtbag, inclusief prachtige kerstboom. Inmiddels kennen we ze natuurlijk van hits als 'She Looks So Perfect' en 'She's Kinda Hot'.

4. THE WEEKND

Anoniem muziek uploaden op YouTube is een enorm slechte tactiek als je wereldberoemd wil worden, behalve als Ariana Grande je muziek oppikt! In korte tijd werd The Weeknd door de samenwerking de muziekwereld in geslingerd. Al heeft bijna niemand het meer over die samenwerking, maar vooral over zijn eigen successen: 'Earned It', 'Can't Feel My Face' en 'In The Night' werden enorme hits. Hieronder één van zijn anonieme uploads.

5. ED SHEERAN

Hoort hij wel in dit lijstje? Ed Sheeran had immers al nummers opgenomen met Jamie Foxx, die de rossige zanger had ontdekt in zijn club. Dat was slechts het begin, want de singer-songwriter werd vooral bekend door zijn uploads op YouTube.

6. TESKE

Eén van de bekendste vloggers in de Benelux: ruim 300.000 volgers op YouTube, een eigen single, deelname aan Expeditie Robinson én haar eerste Mega Top 50-hit aan de hand van Mr. Polska. Wat je met vlogjes over make-up, Sims spelen en kickboksen niet allemaal kunt bereiken. Inmiddels staat ze alweer 8 weken in de lijst.
Ster advertentie
Ster advertentie