Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Mega Top 50: nieuwkomers week 25

  1. Nieuwschevron right
  2. Mega Top 50: nieuwkomers week 25

Wow, lieve help! Twee uitroepen van twee artiesten leverden twee 3FM Megahits op én deze week twee binnenkomers in de Mega Top 50.

#40: BASTILLE - GOOD GRIEF

“Lieve help!” roept Bastille uit en dat levert Dan Smith en zijn mannen mooi hun vijfde hit uit hun carrière op. Bastille houdt wel van alliteraties (ja, zoek dat maar even op), want na Bad Blood uit 2013 gaat hun nieuwe album Wild World heten. Zanger Dan Smith heeft inmiddels een hele band om zich heen verzameld, maar in het begin noemde hij zichzelf Bastille. Die bijnaam kreeg hij omdat hij jarig is op 14 juli. Dat is de Franse nationale feestdag en die wordt in Engeland Bastille Day genoemd, omdat op die dag in 1789 in Parijs de Bastille-gevangenis werd bestormd, wat het begin van de Franse revolutie betekende.

#49: BECK - WOW

Nog een uitroep: Wow roept Beck, want ook hij had een 3FM Megahit te pakken. Dat was een weekje terug al weer, maar deze week weet hij de drempel van de bovenste vijftig te passeren. Met Loser scoorde Beck Hansen zijn eerste Mega Top 50-hit in 1994. En daarbij leek het te blijven, totdat hij vorig jaar ineens een comeback maakte met Dreams.

Ster advertentie
Ster advertentie