Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Twee debutanten in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Twee debutanten in Mega Top 50

Van de vier nieuwkomers staan er twee voor het eerst in de lijst.

#33: Jacob Banks - 'Chainsmoking'

Heeft het Amerikaanse duo The Chainsmokers inmiddels al zo’n grote serie hits afgeleverd dat collega-artiesten het producerscollectief gaan eren met een gezongen ode? Nope, Jacob Banks wil gewoon liever zelf een hit scoren. En als je hem hoort lijkt het eerder een ode aan Rag’n’Bone Man…
Onze Jacob is een 24-jarige zanger uit het Britse Birmingham. Vier jaar geleden bracht hij zijn eerste muziek uit. Daarna ging hij op tournee in Engeland als voorprogramma van Emeli Sandé. Vorig jaar had hij in Noorwegen een nummer 2-hit met 'What Do You Love'. Dat was een track van de Noorse producer Seeb, waarop Jacob de zang deed. Ook in Polen en Zweden scoorde hij met dat nummer. Nederland is het eerste land ter wereld waarin 'Chainsmoking' een hit wordt. Wellicht wordt dit dé internationale doorbraak voor Jacob Banks!

#39: Petit Biscuit - 'Sunset Lover'

In de jaren ’80 hadden we de Cookie Crew en de Amazing Stroopwafels, in de jaren ’90 Tröckener Kecks en Urban Cookie Collective, in de jaren ’00 Limp Bizkit en vorig jaar nog kwamen we Tash Sultana tegen. Maar nu is het aan Petit Biscuit om iedereen een koekje van eigen deeg te geven!
Petit Biscuit is het alter ego van de nog maar zeventienjarige Mehdi Benjelloun. De Franse tiener komt uit Rouen, dat in Noord-Frankrijk richting de kust ligt. Zeventien jaar lijkt dan misschien jong, maar Petit Biscuit bracht dit 'Sunset Lover' al twee jaar geleden uit… Toen was 'ie nog maar vijftien! 'Sunset Lover' was al een top 10-hit in Frankrijk zelf en in Franstalig België, ook al wordt er dan geen woord in gezongen. Nu de zomer van 2017 al vroeg inslaat wordt deze tropical house tune bij ons ook een hit!
Ster advertentie
Ster advertentie