Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Drie nieuwkomers in onderste deel Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Drie nieuwkomers in onderste deel Mega Top 50

Van de onderste twaalf in de lijst, komt een kwart nieuw binnen.

#39: Disciples - 'On My Mind'

Twee jaar geleden scoorden ze met 'How Deep Is Your Love' al een nummer 1-hit in de Mega Top 50 aan de hand van Calvin Harris, maar nu scoort Disciples dan ook een hit op eigen kracht. Disciples is een producerstrio uit Londen dat bestaat uit Gavin Koolman, Luke McDermott en Nathan Vincent Duvall. Vanaf 2013 werken ze samen. Hun eerste tracks bleven nog onder de radar, maar hun hit met Calvin Harris zette hen op de kaart. Daarna gingen ze ook een samenwerking aan met David Guetta en nu is er dan een tweede hit. In Engeland kwam 'ie tot 15, in België bereikte hij de top 10 en bij ons is er een fraaie binnenkomst op 39.

#44: Charlie Puth - 'Attent!on'

Charl!e Puth doet leuk met leestekens! 'Attent!on' !s z!jn v!jfde Mega Top 50-h!t !n twee jaar t!jd. De track staat al !n de top 10 !n landen zo d!vers als Engeland, Male!s!ë, Zw!tserland, Zu!d-Korea, Portugal, N!euw-Zeeland, Slowak!je, L!banon, Letland en Frankr!jk. En met een beetje mazzel voegt Nederland z!ch daar over een paar weken ook b!j. 'Attent!on' komt van Charl!e’s tweede soloalbum, dat er b!nnenkort aan z!t te komen.

#49: Arcade Fire - 'Everything Now'

Zeven jaar geleden scoorden de Canadezen van Arcade Fire hun eerste en tot deze week enige hit. 'We Used To Wait' kwam in 2010 tot een vierentwintigste plek. Daar komt nu, via de 3FM Megahit, een tweede notering bij. 'Everything Now' is de afgelopen week uitgebreid in het zonnetje gezet op 3FM en daarvan plukt de groep nu de vruchten. De single is de voorloper van een album dat ook zo gaat heten en dat eind volgende maand verschijnt. De nieuwe hit heeft twee opvallende producers: De Fransman Thomas Bangalter (van Daft Punk) en de Brit Steve Mackey (van de groep Pulp) zaten achter de knoppen.
Ster advertentie
Ster advertentie