Mega Top 30 (AVROTROS)

Mega-feitjes week 14: Major Lazer, ‘Ego’ en Ali B

  1. Nieuwschevron right
  2. Mega-feitjes week 14: Major Lazer, ‘Ego’ en Ali B
Zomaar weer enkele Mega Top 50-feitjes voor je op een rij. Met deze week: Major Lazer, Willy William en Ali B.

‘Lean On’ al het hele jaar in top 10

Vijftien weken is het Mega Top 50-jaar al oud. In al die weken van 2016 tot nu toe heeft er maar één track alle weken in de top 10 gestaan (week 53 met datum 2 januari meegerekend). ‘Light It Up’ van Major Lazer, Nyla & Fuse ODG begon het nieuwe jaar op de vijfde plaats, steeg door naar de koppositie en zakt in de lijst van deze week naar 8.
In dit feitje staan Major Lazer en consorten nu alleen aan kop, omdat Lukas Graham naar de elfde positie zakt. De Deense band stond met ‘7 Years’ een weekje op 1 in de Mega Top 50 en zakt nu voor de eerste keer in 2016 uit de top 10.

Derde ‘Ego’-hit in hitlijst

Willy William is één van de twee binnenkomers in de Mega Top 50 deze week. Met de Franstalige hit ‘Ego’ komt hij binnen op 48. Voor de laatste ‘Ego’-hit moeten we een hele tijd terug. In april 1997 kwam de Urban Dance Squad niet verder dan de 97e plaats in de toenmalige Mega Top 100.
De grootste ‘Ego’-hit staat op naam van Nat Austin. In november 1986 kwam hij met zijn ‘Ego’ tot 36 in de Nationale Hitparade. Nog even wachten dus voor Willy William, wellicht heeft hij volgende week al de grootste ‘Ego’-hit te pakken.

150 keer Ali B

‘Ik Huil Alleen Bij Jou’ van Ali B en Diggy Dex gaat in de vierde week Mega Top 50 weer de hoogte in. De tranentrekker klimt van de 37e naar de 33e plaats. Die vier weken brengt het totale aantal weken voor Ali B op liefst 150 weken. De rapper verdeelde dat aantal over zeventien tracks.
De grootste hit voor Ali B in de Mega Top 50 tot nu toe was zijn debuuthit. ‘Ik Ben Je Zat’ kwam weliswaar niet verder dan de vierde positie, maar blijft qua punten- en wekenaantal wel zijn nummer 1-hit ‘Wat Zou Je Doen?’ (met Marco Borsato) voor.
Ster advertentie
Ster advertentie