Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Vier keer postume hits in 2016 in de Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Vier keer postume hits in 2016 in de Mega Top 50

George Michael overleed vorige week op 53-jarige leeftijd. Met zijn debuuthit keert hij deze week terug in de Mega Top 50.

Op nummer 42 in de laatste Mega Top 50 van 2016 staat de grootste pechvogel van het jaar. 2016 was een dramatisch jaar voor de popmuziek en George Michael was daar het laatste voorbeeld van. In plaats van te kunnen genieten van de jaarlijks terugkerende belangstelling voor zijn kersthit, overleed hij op Eerste Kerstdag. De titel 'Last Christmas' kreeg ineens een wrange bijsmaak… Al betekent het taaltechnisch gezien eigenlijk 'vorige kerst' en niet 'laatste kerst'.

'Careless Whisper'

Die Wham!-hit uit 1984 klimt deze week maar liefst van 16 naar 5 en staat daarmee voor het eerst sinds de originele release weer in de top 10. Daarnaast komt ook George zijn solodebuut 'Careless Whisper' de Mega Top 50 weer binnen. Ook dat is een hit uit 1984. George stond er 22 jaar geleden zeven weken mee bovenaan de lijst.

Vierde keer postuum

George Michael is al de vierde artiest dit jaar die de trieste eer heeft om postuum een hit te scoren. Eerder dit jaar gebeurde dat ook al met David Bowie (in januari met 'Heroes' op 41 en 'Lazarus' op 26), Prince (in april met 'Purple Rain' op 28 en 'Sometimes It Snows In April' op 24) en Leonard Cohen (in november met 'Hallelujah' op 42).
.
Ster advertentie
Ster advertentie