Mega Top 30 (AVROTROS)

Twee kwartetjes binnen in de Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Twee kwartetjes binnen in de Mega Top 50

David Guetta en Lorde zijn de hoofdartiesten van de kwartet-samenwerkingen.

#41: David Guetta & Afrojack & Charli XCX & French Montana - 'Dirty Sexy Money'

Da’s handig, nou kunnen ze klaverjassen! Of kwartetten, of andere leuke dingen met z’n vieren. Het zal in ieder geval gezellig worden met Fransman David Guetta, Nederlander Afrojack, de Britse Charli XCX en Marokkaan French Montana. 'Dirty Sexy Money' is respectievelijk hun 33e, 16e, 5e en 3e hit, dus dat loopt nogal uiteen.
Guetta en Afrojack werken al voor de derde keer samen, want ook met 'Hey Mama' (19 in 2015) en 'Another Life' (29 in juli van dit jaar) scoorden ze een gezamenlijke hit. Guetta staat overigens deze week ook nog in een ander kwartet genoteerd: op 33 samen met Dimitri Vegas, Like Mike en Kiiara met 'Complicated'. Druk baasje, die Fransman!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#50: Lorde & Khalid & Post Malone & SZA - 'Homemade Dynamite'

Over kwartetjes gesproken, daar heb je er al weer eentje! Nu zijn het de Nieuw-Zeelandse Ella ‘Lorde’ Yelich-O’Connor en de Amerikanen Khalid Robinson, Austin Post ‘Malone’ en Solána ‘SZA’ Rowe die samen gezellig een plaatje maakten. 'Homemade Dynamite' staat op Lorde's album Melodrama in een soloversie, maar het is deze remix die als single uitkomt. 'Royals' was vier jaar geleden al weer Lordes grote doorbraak, met een derde plaats en veertig weken Mega Top 50 als resultaat. Haar comebacksingle 'Green Light' bleef in maart van dit jaar op een teleurstellende zestiende plaats steken. Vandaar wellicht dat nu dit sterrenorkest is opgetrommeld om 'Homemade Dynamite' een beetje op te leuken.
Post Malone weet bijvoorbeeld hoe het moet, want hij heeft net een top 10-hit achter de rug met 'rockstar' en staat deze week nog altijd op 12. Khalid staat met nog twéé andere singles in de lijst, namelijk met 'Silence' (samen met Marshmello op 18) en '1-800-273-8255' (met Logic op 35). En SZA klimt met haar debuuthit juist deze week naar de top 10 toe, samen met Maroon 5 in 'What Lovers Do' op 9. Dan mag 'Homemade Dynamite' misschien wel op de bodem beginnen, het belooft toch veel goeds voor de toekomst!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie