Mega Top 30 (AVROTROS)

Derde collab Calvin Harris en Rihanna in Mega Top 50
AVROTROS

  1. Nieuwschevron right
  2. Derde collab Calvin Harris en Rihanna in Mega Top 50

De derde samenwerking tussen Calvin Harris en Rihanna is de hoogste nieuwkomer in de Mega Top 50. De andere twee check je hieronder.

Niet alleen in de Mega Top 50, maar wereldwijd doet Drake met 'One Dance' goede zaken. Naast Nederland stond hij vorige week al op 1 in de hitlijsten van Engeland en Frankrijk. Deze week zijn daar ook charttoppers bijgekomen in België, Duitsland, Ierland, Zweden, Canada en Nieuw-Zeeland. In Amerika klimt Drake door naar 2; daar moet hij alleen 'Panda' van Desiigner nog voor zich dulden. Kortom: Drake verovert de wereld!
Verderop in de lijst komen we drie gloednieuwe tracks tegen. Check ze alle drie hieronder.

Calvin Harris & Rihanna: 'This Is What You Came For' (#27)

Twee Mega Top 50-giganten zoeken elkaar op! Calvin Harris en Rihanna hebben allebei al een geweldige staat van dienst in de hitlijst. Zo stond de vorige single van hen allebei op de eerste plaats: Calvin Harris stond vorig jaar augustus twee weken op 1 met 'How'Deep Is Your Love' en Rihanna topte met 'Work' één weekje de chart in maart van dit jaar. Harris scoort bij deze z’n zestiende hit; Rihanna is zelfs al toe aan haar 37e hitnotering. Dan móet er wel wat moois in het verschiet liggen voor 'This Is What You Came For'!
Deze nieuwe single is al de derde samenwerking tussen Calvin Harris en Rihanna, dus het zal wel goed bevallen. Hun eerste gezamenlijke hit was in 2011 'We Found Love'. In oktober van dat jaar stond de track twee weken op 3 in de Mega Top 50. Een jaar later was het opnieuw raak, met 'Where Have You Been'. In juni 2012 bereikte dat de zestiende plaats.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Galantis: 'No Money' (#38)

Nóg een groep die met hun vorige single de eerste plaats wisten te bereiken: de twee Zweden van Galantis. Maar dat is al weer eventjes geleden, want 'Runaway (U & I)' stond in januari vorig jaar een weekje op 1. Galantis leek een eendagsvlieg te blijven, maar zie hier: Bloodshy en Style of Eye, ofwel Christian Karlsson en Linus Eklöw, zijn terug met 'No Money'.
Opvallend genoeg doet 'No Money' het beter in buurland Noorwegen dan in hun eigen Zweden. In Noorwegen staat de track al op 1, in Zweden op 4. De buren aan de andere kant, Finland, hebben er ook al een top 10-hit van gemaakt; daar staat-ie op 7. En Engeland en Ierland staat 'No Money' op 8, dus Galantis is weer helemaal terug!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beyoncé: 'Hold Up' (#41)

Over comebacks gesproken: Beyoncé Knowles is weer helemaal hot! Haar album Lemonade werd helemaal de hemel in geprezen. De eerste track daarvan die de Mega Top 50 weet te bereiken is dit bijzondere nummer 'Hold Up' Niet bepaald een meezinger en inhaker, maar wel een sterke song. Een track die bovendien bol staat van de samples. Voor 'Hold Up' werd leentjebuur gespeeld bij de Yeah Yeah Yeahs (de refreinregel uit 'Maps'), Soulja Boy (een tekstregel uit 'Turn My Swag On') en Andy Williams (het intro van 'Can’t Get Used To Losing You'). 'Hold Up' werd daarnaast mede geschreven door dj Diplo en Vampire Weekend-zanger Ezra Koenig.
En nee, de vorige single van Beyoncé was géén nummer 1-hit. Sterker nog, de enige charttopper uit Beyoncés carrière stamt al weer uit 2007, toen 'Beautiful Liar' één weekje bovenaan stond. De laatste vijf singles, uit de laatste vijf jaar, wisten niet eens de top 10 te bereiken. Hoog tijd dus dat Beyoncé weer eens gaat knallen!
Ster advertentie
Ster advertentie