Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

De nieuwkomers in de Mega Top 50 op een rijtje

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwkomers in de Mega Top 50 op een rijtje

Drie gloednieuwe en vier re-entry's. Bekijk hier de Mega Top 50-binnenkomers van deze week.

LEES OOK: HET IS NU AL KERST IN DE MEGA TOP 50

#44: LUCAS HAMMING - 'ARE YOU WITH ME'

Hij staat op het punt van beginnen, de 3FM Serious Request-week in Breda. Lucas Hamming is dit keer de gelukkige die het themanummer mocht schrijven. Zijn 'Are You With Me' was afgelopen week de 3FM Megahit en zal de komende tijd standaard op de draaitafels liggen in het Glazen Huis. Het levert de Blaricumse zanger zijn tweede Mega Top 50-hit op, na de 37e plaats voor 'Never Let You Down' vorig jaar.

#33: ZAYN & TAYLOR SWIFT - 'I DON'T WANNA LIVE FOREVER'

De film 50 Shades Of Grey leverde vorig jaar twee dikke hits op: Ellie Goulding kwam tot aan plaats 2 met 'Love Me Like You Do' en 'Earned It’ van The Weeknd bereikte de dertiende plek. Ook de opvolger van die film, Fifty Shades Darker, brengt een hit voort. Dit keer hebben de pop-grootheden Taylor Swift en Zayn Malik elkaar gevonden in 'I Don’t Wanna Live Forever'. Voor ex-One Direction-lid Zayn is het zijn tweede hit, nadat 'Pillowtalk' in april plaats 13 bereikte. Swift scoort al weer haar tiende hit in Nederland en, op de valreep, haar eerste dit jaar.

#30: FAIS & AFROJACK - 'USED TO HAVE IT ALL'

Naast de drie terugkerende kersthits hebben we nóg een binnenkomer die we al eerder gezien hebben. Deze is van recentere datum. In oktober en november stond 'Used To Have It All' van Fais en Afrojack slechts drie weken in de lijst, met een 27e plaats als beste prestatie. Maar liefst vijf weken lang waren we de track vervolgens kwijt, maar deze week keert het tweetal weer terug in de Mega Top 50. Met een binnenkomst op 30 proberen ze zichzelf meteen naar de kroon te steken. Toch komt het nog lang niet in de buurt van hun gezamenlijke debuuthit eerder dit jaar: 'Hey' kwam in mei tot plaats 4.

#21: ALESSIA CARA - 'SCARS TO YOUR BEAUTIFUL'

Haar debuuthit 'Here' kwam eind vorig jaar tot aan een twintigste plaats en de opvolger 'Scars To Your Beautiful' entert exact een jaar later bijna op dezelfde plaats de Mega Top 50. Alessia Cara weet blijkbaar precies hoe ze een kalenderjaar moet eindigen. De Canadese zangeres (eigenlijk heet ze Alessia Caracciolo) schreef dit nieuwe nummer over de manier waarop vrouwen naar hun eigen lijf kijken, hoe kritisch ze over zichzelf zijn en hoe onterecht dat vaak is. Wij vinden het mooi, getuige de 21e plek in de Mega Top 50.
Ster advertentie
Ster advertentie