Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Hoe succesvol is een Songfestivalwinnaar?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe succesvol is een Songfestivalwinnaar?

Is het winnen van het Songfestival een kickstart voor je internationale carrière? Een overzicht van de meest recente winnaars.

2011: LENA - 'SATELLITE'
De Duitse bezette in drie weken tijd plaats 13, 32 en zakte uiteindelijk af naar 45. De single die hierop volgde, 'Taken By A Stranger', deed het minder goed en haalde de beste vijftig van Nederland niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


2016: JAMALA - '1944'
Is er nog iemand die weet dat Jamala (haar achternaam is te moeilijk) vorig jaar het Songfestival won? Voor het eerst in jaren haalde de winnaar van het liedjesfestijn de Mega Top 50 niet.

NEDERLANDS SUCCES
Hoe goed doen onze artiesten het? Anouk zette ons weer op de kaart, maar zonder groot internationaal succes. The Common Linnets deden het beter en scoorden met 'Calm After The Storm' een top 10-notering in landen als België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

Daarna lukte het Trijntje niet om de finale te halen in 2015, waarna Douwe Bob vorig jaar de Nederlandse eer hoog hield en een elfde plaats behaalde met 'Slow Down'. Morgen (zaterdag) is het de beurt aan de zusjes van O'G3NE om te knallen!

Ster advertentie
Ster advertentie