Mega Top 30 (AVROTROS)

BLØF pakt vijfde #1-hit in twintig jaar tijd

  1. Nieuwschevron right
  2. BLØF pakt vijfde #1-hit in twintig jaar tijd

Het duurde iets minder dan tien jaar, maar BLØF staat eindelijk weer eens op nummer 1 in de Mega Top 50! En dat is voor de vijfde keer in hun twintigjarige Mega-carrière.

We waren de mannen van BLØF eigenlijk eventjes uit het oog verloren. Maar 2,5 maand geleden kwamen we ze plots weer tegen in de Mega Top 50. Met 'Zoutelande' keerden de Zeeuwen na zo'n vier jaar afwezigheid weer terug in de lijst.

'Zoutelande' is een cover van 'Frankfurt Oder', een Duitse hit van Bosse. Paskal Jakobsen kwam bij die track terecht via Herbert Grönemeyer, geen onbekende bij onze oosterburen. En dus kwam de Nederlandstalige versie op het album AAN te staan. Maar de band vond dat er iets miste op de track: een vrouwelijke stem. Na lang zoeken kwam Jakobsen uit bij de Vlaamse Geike Arnaert. De Hooverphonic-zangeres nam haar deel van het nummer op, met een dikke vette nummer 1-hit tot gevolg.

(lees verder onder de video)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veertien jaar geleden stond BLØF voor de eerste keer op nummer 1 in de Mega Top 50. Ook toen werkte de band samen met iemand anders. En niet de minste. Op 'Holiday In Spain' deden de Zeeuwen het samen met de Californische band Counting Crows, die de originele versie van het nummer ook zongen.

Daarna volgden nog drie nummer 1-hits. Opmerkelijk genoeg stonden alledrie die charttoppers maar één weekje bovenaan de Mega Top 50: 'Aanzoek Zonder Ringen' (met Kodo) in 2006, 'Alles Is Liefde' in 2007 en 'Oktober' in 2008. Hopelijk voor BLØF houdt 'Zoutelande' het ietsjes langer vol op die nummer 1-plek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie