Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

De nieuwkomers in de Mega Top 50 op een rijtje

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwkomers in de Mega Top 50 op een rijtje

Een lekkere handvol nieuwe hits komen we weer tegen in de Mega Top 50. Even voorstellen dus!

#48: THOMAS AZIER - 'TALK TO ME'

In Leiderdorp is hij geboren, maar in Nijeberkoop groeide hij op: Thomas Azier. Bijna drie jaar geleden alweer was hij 3FM Serious Talent en eindelijk betaalt zich dat nu uit. 'Talk To Me' was vorige week de 3FM Megahit en zorgt bij deze voor het Mega Top 50-debuut voor Azier. In de jaren hiervoor was Azier vooral als producer actief voor zijn eigen label Hylas. Vandaar dat nieuwe muziek van eigen hand wat langer op zich heeft laten wachten.

#43: SIGMA & BIRDY - 'FIND ME'

De comeback voor Sigma! De groep had twee jaar terug twee Mega Top 50-hits, waaronder een zesde plaats voor 'Nobody To Love'. In duet met Birdy is de groep weer terug. Birdy zelf maakte begin dit jaar al een comeback, toen ze in maart scoorde met 'Keeping Your Head Up'. Daarvoor had ze drie hits in 2011, 2012 en 2013, waaronder natuurlijk haar doorbraak 'Skinny Love'.

#36: GUUS MEEUWIS & DIGGY DEX - 'TABEE'

Speciaal voor zijn Groots-concerten in het Ziggo Dome schreef Guus Meeuwis het nummer 'Tabee'. Dat sloeg zó goed aan dat Guus besloot om het als single uit te brengen. En met succes: 'Tabee' is exact de dertigste Mega Top 50-notering voor de Tilburger en - het zou weer eens tijd worden - de eerste in drieënhalf jaar tijd. Guus scoorde in roemruchte tijden wel vijf nummer 1-hits, zijn duetpartner Diggy Dex kan daar één nummer 1-notering tegenover zetten: in 2009 stond hij een weekje bovenaan met 'Slaap Lekker (Fantastig Toch)'. 'Tabee' geldt als een soort muzikaal jaaroverzicht van 2016, het eerste dat ooit een hit wordt!

#32: ROBIN SCHULZ & DAVID GUETTA & CHEAT CODES - 'SHED A LIGHT'

Een Duits/Frans/Amerikaanse combinatie horen we op 32 op 'Shed A Light'. De Duitser Schulz begon zijn Mega Top 50-carrière twee jaar terug met een remix van 'Waves' van Mr. Probz, waarna hij een nummer 1-hit scoorde met - weer een remix - 'Prayer In C' van Lily Wood & The Prick. De Fransman Guetta is met 'Shed A Light' al aan zijn 29e hit toe, maar stond nog nooit op 1. Het Amerikaanse duo Cheat Codes is een nieuwkomer dit jaar; zij hebben al de top 10-hit 'Sex' met Kris Kross Amsterdam op hun geweten.

#27: SEAN PAUL & DUA LIPA - 'NO LIE'

Zo zie je hem in geen jaren, en zo komt 'ie twee keer in één lijst voorbij: Sean Paul is de hoogste nieuwkomer deze week met 'No Lie'. En dat terwijl hij ook nog de aanvoerder is van de Mega Top 50 met 'Rockabye'. Op 'No Lie' slaat Sean Paul de handen ineen met een andere nummer 1-artiest van dit jaar: Dua Lipa. Met 'Be The One' stond zij in maart en april vier weken bovenaan. 'No Lie' levert een uniek Jamaicaans/Albanees duet op.
Ster advertentie
Ster advertentie