Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Armin van Buuren scoort eerste #1 in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Armin van Buuren scoort eerste #1 in Mega Top 50

Hij heeft er 29 hits voor nodig gehad, maar dan heeft de Leidense dj ook wat.

Twee maanden staat Armin van Buuren inmiddels in de Mega Top 50 met 'Sunny Days'. Zijn nieuwste track, met Josh Cumbee op de vocalen, jojode wat op en neer in de hitlijst, maar stijgt nu toch door naar de koppositie van de hitlijst. En dat is voor het eerst voor Armin! En dan duwt hij ook nog 'Despacito' van Luis Fonsi, Daddy Yankee & Justin Bieber na 16 weken van die nummer 1-plek. Daarmee pakken die heren niet het record van Ed Sheeran's 'Shape Of You' over, die eerder dit jaar ook 16 weken op 1 stond.

Armin-feitjes

Maar goed, Armin dus. De dj had liefst 28 eerdere hits in de Mega Top 50 (of 100), maar nooit stond hij helemaal bovenaan. Zijn jacht op die eerste nummer 1-knaller begon in 2000. Maar met 'Communication' kwam hij destijds niet verder dan één weekje op nummer 95. Voorzichtig beginnen, moet Armin gedacht hebben. Zijn eerste hit bij de beste vijftig scoorde hij anderhalf jaar later, toen 'The Sound Of Goodbye' (met Perpetuous Dreamer) tot 42 kwam.
De eerste top 10-hit kwam er dan eindelijk in 2005. Samen met pianist Jan Vayne - no kidding - stond 'Serenity' een week op 5. In totaal scoorde Armin daarna nog vijf hits bij de beste tien, waarvan 'Sunny Days' de laatste is. Van die zes top 10-knallers stond er, tot nu, nooit eentje bovenaan. 'This Is What It Feels Like' (met Trevor Guthrie) kwam er nog het dichtst bij: in mei 2013 stond die samenwerking een week op 2.
Ster advertentie
Ster advertentie