Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Coldplay vergeet puntjes op de i te zetten

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay vergeet puntjes op de i te zetten

Dat Coldplay een enorme hit te pakken heeft met 'Hymn For The Weekend', daar is geen twijfel over mogelijk. Al ontbreekt er wel nog iets aan dat succes.

Het prachtige rijtje 'langst genoteerden zonder de top 10 te bereiken' heeft een nieuwe binnenkomer. Coldplay staat met 'Hymn For The Weekend' inmiddels 25 weken in de Mega Top 50, maar een top 10-notering kwam er niet van. Reden genoeg om, naast Coldplay, acht tracks op een rijtje te zetten die nóg langer in de lijst stonden, maar alleen maar aan de top 10 mochten ruiken.

9. COLDPLAY - 'HYMN FOR THE WEEKEND'

Chris Martin en kornuiten wisten ondanks de hulp van Beyoncé dus niet verder te komen dan de elfde plaats.

8. THE SCIPT & WILL.I.AM - 'HALF OF FAME'

Exact een half jaar stonden de band en rapper in de Mega Top 50, maar ze bleven twee plaatsen verwijderd van de 'Hall Of Fame'...

7. WALK THE MOON - 'SHUT UP + DANCE'

Ze dansten er liefst 27 weken op los in de Mega Top 50. Bij nummertje 13 ging de deur naar de beste tien helaas dicht.

6. DOTAN - 'HUNGRY'

Ook Dotan was hongerig naar de top 10. Of is die woordgrap te flauw? In 27 weken kwam hij in elk geval niet verder dan de twaalfde positie.

5. ONEREPUBLIC - 'GOOD LIFE'

Qua hoogste plaats in de Mega Top 50 is 'Good Life' de grootste net-niet-hit. Nummer 17 was het hoogste. En dat is liefst 28 weken tijd!

4. SKRILLEX & DIPLO & JUSTIN BIEBER - 'WHERE ARE Ü NOW'

Pas in de achttiende week notering kwam 'Where Are Ü Now' op plek 12 terecht. In de elf weken daarna ging het langzaam maar zeker richting de uitgang.

3. CHEF'SPECIAL - 'IN YOUR ARMS'

In de armen van de Mega Top 50 waren de Cheffies zeker veilig. Veilig genoeg om in 32 weken de top 10 op twee haartjes na niet te halen...

2. BASTILLE - 'POMPEII'

Er 34 weken in staan, maar nooit verder komen dan de elfde positie. Het was Bastille destijds niet gegund om de top 10 te halen.

1. LAURA JANSEN - 'USE SOMEBODY'

41(!) weken stond 'Use Somebody' in de Mega Top 50. Weliswaar verdeeld over drie periodes, maar Laura Jansen mag zich met recht de grootste 'net niet in de top 10'-artiest noemen. 'Use Somebody' bereikte de elfde plaats trouwens pas in de 31e(!) week. Als deze nummer 1 niet terecht is...
Ster advertentie
Ster advertentie