Mega Top 30 (AVROTROS)

Mega-feitjes week 9: Borsato, Sia en Adele

  1. Nieuwschevron right
  2. Mega-feitjes week 9: Borsato, Sia en Adele
Zomaar weer enkele Mega Top 50-feitjes voor je op een rij. Met deze week: Sia, Marco Borsato en Adele

Tien keer Sia

‘Cheap Thrills’ van Sia is één van de vijf binnenkomers in de Mega Top 50. Dat betekent de tiende hit voor Sia Furler in de lijst. De Australische zangeres uit Adelaide debuteerde in 2008 in de lijst met ‘The Girl You Lost To Cocaine’. Daarna volgden nog de solo-hits ‘Clap Your Hands’, ‘You’ve Changed’, ‘Stop Trying’ en ‘Chandelier’.
Op vier noteringen werkte Sia samen met een andere artiest. Met Flo Rida en ‘Wild Ones’ kwam ze in 2012 tot de twaalfde plek. Sia stond liefst drie keer samen met David Guetta in de Mega Top 50. ‘Titanium’ (#2 in 2011) en ‘She Wolf’ (#11 in 2012) werden grote hits. Op dit moment staat het duo Guetta/Sia nog met ‘Bang My Head’ in de lijst genoteerd.

Twaalfde duet Marco Borsato

‘Breng Me Naar Het Water’ van Marco Borsato & Matt Simons is de hoogste nieuwkomer in de Mega Top 50. Het is Borsato’s twaalfde samenwerking die de lijst haalt. ‘You’ve Got A Friend’ was in 1995 de eerste samenwerking van Borsato die we tegenkwamen in de Mega Top 50. Samen met Rene Froger & Ruth Jacott kwam hij destijds – een jaar na zijn echte doorbraak – tot de derde positie. Daarna volgden nog tien samenwerkingen, waarvan ‘Een Wereld Zonder Jou’ (met Trijntje Oosterhuis) in de zomer van 1997 de eerste Nederlandstalige was.
De inmiddels 49-jarige zanger deed het ook samen met Sita, Do, Guus Meeuwis, Ali B. (twee keer) en nog een keer Trijntje. Borsato zingt op ‘Breng Me Naar Het Water’ alleen in het Nederlands. Eerder zong hij in het Engels en Italiaans. ‘Everytime I Think Of You’ met Lucie Silvas en ‘Because We Believe’ met Andrea Bocelli haalden in 2006 beide de nummer 1-positie.

Weer Adele in top 20

Met ‘When We Were Young’ stijgt Adele deze week door naar de twintigste positie in de Mega Top 50. Daarmee zijn nu vijftien van haar zestien hits bij de beste twintig beland. Alleen ‘Hometown Glory’ lukte dat in 2011 niet. Die track kwam ‘maar’ tot 23. Van die vijftien top 20-noteringen bereikte een derde de nummer 1-positie in de Mega Top 50. Dan heeft ‘When We Were Young’ nog eventjes te gaan.
Ster advertentie
Ster advertentie